Ultrabook önerisi

Sylvestre

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Herkese merhaba. Gündelik işler için bir Ultrabook almak istiyorum ve açıkçası kafamda net bir model yok. Oyun oynamak için bir masaüstü bilgisayara sahibim, yakın zamanda ekran kartımı üst bir modele güncelleyip bu kasayı oyun oynamak için kullanacağım. Net bir bütçe belirlemedim ancak en fazla 9000 TL bandına çıkabilirim. Güncel, uzun süre sorunsuz bir şekilde gündelik işlerimi görebileceğim, gerektiğinde AutoCAD açabilecek bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Şu sıralar Huawei Matebook 14 çok aklımı çeldi ancak MacBook' ta kafamı karıştırıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Resmi Huawei online mağazasından alırsanız Huawei Bluetooth mouse ve taşıma kılıfı 1TL, Huawei Band 3e 1 TL.

M1 dışında Macbook almayın, değmez artık.

Resmi Huawei online mağazasından alırsanız Huawei Bluetooth mouse ve taşıma kılıfı 1TL, Huawei Band 3e 1 TL.

M1 dışında Macbook almayın, değmez artık.
Önümüzdeki sene de M2 chip gelecek diye birkaç yazı okumuştum. Bir anda intel işlemcilere sahip Macbooklar gerçekten hiç mi anlam ifade etmiyor? Batarya ömrü bile başlı başına bir olay gibi geliyor Macbooklarda.

M2 chip gelecek tabii ki de, ne zaman geleceğini kimse bilemez. Bence ilk M1'i bütün Mac'lere koyarlar, sonra M2 getirirler. M1X bile gelebilir M2'den önce ilk.

Gerçekten anlam ifade etmiyor. Ciddi performans ve batarya farkı var. M1 çok daha iyi batarya sonuçları alıyor.

M2 chip gelecek tabii ki de, ne zaman geleceğini kimse bilemez. Bence ilk M1'i bütün Mac'lere koyarlar, sonra M2 getirirler. M1X bile gelebilir M2'den önce ilk.

Gerçekten anlam ifade etmiyor. Ciddi performans ve batarya farkı var. M1 çok daha iyi batarya sonuçları alıyor.
En ucuz M1 chipli MacBook Air 10.339 TL olunca elim pek gitmiyor. Ama dediğiniz gibi aynı Macbook M1 chip ile bambaşka sonuçlar vermiş. Daha düşük bütçelere de i3 veya i5 işlemcili MacBook almak da sanırım pek uzun ömürlü bir seçenek gibi durmuyor.

En ucuz M1 chipli MacBook Air 10.339 TL olunca elim pek gitmiyor. Ama dediğiniz gibi aynı Macbook M1 chip ile bambaşka sonuçlar vermiş. Daha düşük bütçelere de i3 veya i5 işlemcili MacBook almak da sanırım pek uzun ömürlü bir seçenek gibi durmuyor.
Bir mesele daha var M1 çip için AutoCAD var mı?

Autocad çalışacaksanız en az 1 ram slotunun arttırılabilir olmasına veya mümkünse 16gb olmasına dikkat edin. Özellikle Ryzen U serisi işlemci barındıran 8gb ramli laptopların yaklaşık 2gb rami dahili grafik yongasına ayrılıyor. W10'un boşta 4GB'ları bulabilen kullanımını da düşünürsek autocad gibi programlarda ciddi takılma donma problemleri yaşarsınız. Yani tümleşik grafik yongalı bir laptop alacaksanız en azından ram yükseltmesi yapılabilir olmasına dikkat edin ancak ben harici grafik kartı olan bir modeli öneririm. Bütçenizin üzerinde kalıyor sanırım ama MSİ Prestige serisini öneririm. Bazen 2.el uygun fiyata düşüyor malum siteye 10.nesil işlemcili modelleri...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı