UltraGear 27GP850-B vs Optix MAG274QRF

Bütçe
7000-8500
LG 27GL850-B modelini zaten kullanıyorum hocam. Sizin seçtiğiniz LG ise bir üst modeli pişman etmez sizi. Ama dediğim gibi bütçem yetseydi MSI olanı alırdım bende. Asus hakkında ise hiçbir bilgim yok hocam.
LG'deki korkum glow/ışık sızması ve kontrasttan yana. Ağırlıklı olarak MSI'a yöneldi kafam. 2. sırada LG var. Asus hakkında pek bişey bulamadım açıkçası.

Yok inverse, tinverse ghosting falan bu kadar detaylı ve kanıt isteyerek falan yola çıkmanız kendinizi ön plana atmaktır.
Hocam kendimi ön plana atıp ne yapacağım ya. Sanki bu forumda birileri reaksiyon atınca benim cebime para giriyor. Ben bildiğimi söylerim, başkasının da hatasını elimden geldiği kadar düzeltmeye çalışırım ve hatamın da düzeltilmesini beklerim. Ayrıca Ghosting ne kadar kötüyse Inverse Ghosting de o kadar kötü bir şey bunu neden bu kadar detay olarak gördünüz ki.

Ayrıca kendiniz diyorsunuz yaklaşık 15 senedir bilgisayarlara eğiliminiz olduğunu ve aşırı ilgili olduğunuzu. Hangi konuda 2-3 kullanıcının yorumu bir markayı kötü yaptı? Ekran kartlarında RMA oranları neredeyse her sene paylaşılıyor. Monitörde bulamadım ve sizin bu kadar net konuşmanıza dayanarak elinizde bu oranların olduğunu varsayıp bunu istedim diye "kendimi ön plana atarak" sizin tansiyonunuzu mu çıkardım? Komik hocam.
Burada iyilik yapmaya çalışınca senin gibiler çıkıyor tansiyonumuzu oynatıyor sanki marka kötülüyoruz cebimize 10 bin dolar para giriyor ya neyse yazmayacağım, cevapta vermicem sana. Gecenin bu saatinde tansiyonum fırladı sinirden.
Hocam iyi niyetiniz ile yazdığınız için teşekkür bile ettim. Okurken hangi modda okudunuz bilmiyorum ama inanılmaz şekilde gerginleşmişsiniz. Bu kadar gerginlik sağlığa iyi değil. Kötü bir şey de demedim size ancak neden bu kadar tepki verebildiğinizi anlayabilmiş değilim.
Monitör bize Ultra Fast teknolojisini vaat ederek satıyor ama monitörü alıyorsun monitör sana diyor ki bendeki bu teknolojiyi açarsan sana ghosting yansıtırım. Oldu kanka cüzdanımdan giden 6 bin'IDE yansıtıcan mı? Yok paran artık gitti. Vallahi monitör alınacaksa ASUS, BenQ harici almayınız.
Bakalım hocam ona da bakalım. Asus'un High-End monitörüne bir göz atalım. Hatta ben yorum dahi yapmayayım çünkü size göre "kendimi ön plana attığım" için siz kendiniz yorumlayın en ön planda siz olun.
Ekran Resmi 2022-06-14 17.05.46.png
Ekran Resmi 2022-06-14 17.04.41.png

Sanırım bir şeyler daha iyi anlaşılabilmiştir.

Bakın mesela aşağıdaki @Windows 7 nickli kullanıcı gayet de hatamı düzeltmiş. Bunu ofansif bir tavırla da yapmamış. Teşekkürler kendisine.
OLED yanıklarına merhaba mı, yoksa gelişmiş mi? Bilgisayarlarda telefonlardan çok daha olasıymış gibi hissettiriyor OLED yanığı, yapısı gereği oyunlar dahil her yer statik nesne dolu. Gene de telefonun aksine monitörde diğer parçaların, elin getirdiği artı sıcaklık olmayacak. Uzun tüketim verilerine bakmadan OLED alınmamalı bence.

Son olarak biraz araştırdım da 42 inç'den küçük boyutta bulamadım. Monitör için ne kadar uygun?
OLED yanığı gerçekten inanılmaz bir sorun. Çok özür dilerim. O kadar sonuçlara odaklandım ki OLED'in ömrü ve yanma sorununu gözden kaçırdım. Teşekkürler hocam düzenlemeniz için.
LG C1 benim bildiğim kadarıyla en küçük 48" boyutlarında. Konsol ile kullanılacağını okuduğum için büyük ekranın daha mantıklı olacağını düşündüm.

Aynı ürün değil ki? Konuda linki bırakılan ürün Quantum Dot olan attığınız ise olmayan.

QD olan model LG'den daha iyi ancak inanılmaz pahalı. S2721DGF var yine LG panelli ancak epey daha uygundu. Şu an stokta var mıdır bilemem.

Birazcık QD'nin düşmesini bekleyin bence. Normal satış fiyatı daha düşük çünkü.
Şu yorumu tekrar gördüm de sanırım LG yerine MSI'a yöneleceğim QD modeline. Fiyatı düşecek gibi de değil hocam. Kimisi diyor seçimi bekle seçime yakın oy için dolar'da oynama olabilir. Kimisi diyor daha da pahalı olur. Kestirmek zor.

Şu yorumu tekrar gördüm de sanırım LG yerine MSI'a yöneleceğim QD modeline. Fiyatı düşecek gibi de değil hocam. Kimisi diyor seçimi bekle seçime yakın oy için dolar'da oynama olabilir. Kimisi diyor daha da pahalı olur. Kestirmek zor.
Seçime 1 sene var hocam daha. Ben bütçem yetiyorsa alıp kullanmayı tercih ederim. Kaldı ki dolar artışa geçti düşmeyedebilir. Zamanında bu şekilde düşünerek RTX 3070 aldım 7300 TL'ye. 1 ay sonra 20000 TL civarı oldu kart. Türkiye'de bugün yarından daha ucuz bu mentaliteyle hareket edin hocam. (YTD)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı