Ultramarine Linux'un hangi sürümü kurulmalı?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
1756148562626.png

Merhabalar, Linux'u çok bilmesemde merakım var. 2. yan diskim olan HDD'ye kurup kurup deniyorum belki bir gün tamamen geçerim diye. Daha öncelerde Ubuntu, Debian kurdum (Zorin OS, Linux Mint, Pop OS vs.) ama ekran kartı ve internet sürücülerinde baya uğraştım çok sorun çıkardılar. Bu sürümlerden hangisini kurmalıyım. Hem güzel görünüm hemde seri olsun özellikle oyun performası diğer dağıtımlara göre iyi olsun. Ve en önemlisi sürücülerde sorun yaşamayayim. Birde başlangıç seviyesi kullanıcı için ideal olmalı. Mesela Zorin ve POP OS'in görünümleri çok modern gibiydi ve Linuxta herşey özelleştirilebilir diyorlar istesem onu her dağıtımda yapabilir miyim hangileri destekliyor? Ben mesela görev çubuğunun şeklini yerini renklerini temasını vs. değiştirebiliyor muyum istediğim gibi?

Sistemim:
Intel I5 5200U - NVIDIA 920M - 8 GB RAM - SSD ve HDD (Ana sistemim olursa SSD'ye kurarım. Şimdi denemek için HDD)

Benim için hangi sürümü kurmalıyım? Başka dağıtım öneriniz varsa onları da alırım sonrakinde onu da denerim.

Dah stabil olsun dersen kendi masaüstleri olan Flagship'i, sorun çıkarmasın, kullanayım dersen GNOME'u, her şeyini özelleştirebileyim dersen de plasmayı seç. Normalde ben plasma seçerdim ama Fedora tabanı GNOME dışındaki De'lerde pek güven vermiyor sorunsuzluk konusunda.

Dah stabil olsun dersen kendi masaüstleri olan Flagship'i, sorun çıkarmasın, kullanayım dersen GNOME'u, her şeyini özelleştirebileyim dersen de plasmayı seç. Normalde ben plasma seçerdim ama Fedora tabanı GNOME dışındaki De'lerde pek güven vermiyor sorunsuzluk konusunda.
Mesela bir sorun yaşadığımda Plasma bilmem ne hatası yazdığımda mı daha kolay ulaşırım? Bana performans'da önemli aslında oyun performanslarında bi fark var mı?

Modernlik istiyorsanız GNOME, özelleştirme istiyorsanız Plasma sürümünü indirebilirsiniz ancak farklılık olması bakımından Budgie'ye de bakmanızı öneririm.
Gnome güzel ama kurasım yok gibi ya.
Ubuntuymuş o ama görünüşü güzel görünüyor sürücüde sıkıntı yaşamazsam deneyeceğim teşekkürler.

Mesela bir sorun yaşadığımda Plasma bilmem ne hatası yazdığımda mı daha kolay ulaşırım? Bana performans'da önemli aslında oyun performanslarında bi fark var mı?
Tamamen görünüş odaklı bunlar gözünüze hoş geleni seçin. Birde mağaza uygulaması falan değişiyor işte.
KDE: En güzel görünen ve özelleştirmede en iyi DE ama çok kaynak tüketir.
Gnome: Geliştiricileri her konuda kendini haklı bulduğu için biraz garip ve macos benzeri görünür.
Budgie: Solus için geliştirilmiş DE hakkı yendiğini düşünmekteyim.
XFCE: PC patates ise en iyi tercih.

Son düzenleme:
Tamamen görünüş odaklı bunlar gözünüze hoş geleni seçin. Birde mağaza uygulaması falan değişiyor işte.
KDE: En güzel görünen ve özelleştirmede en iyi DE ama çok kaynak tüketir.
Gnome: Geliştiricileri her konuda kendini haklı bulduğu için biraz garip ve macos benzeri görünür.
Budgie: Solus için geliştirilmiş DE hakkı yendiğini düşünmekteyim.
XFCE: PC patates ise en iyi tercih.
DE nedir hocam.
KDE diğerlerine göre çok kaynak yiyorsa sıkıntı. Neyse Flagship ve KDE denerim herhalde. Sistemimin XFCE yüklenecek kadar kötü olduğunu zannetmiyorum.

De nedir hocam.
KDE diğerlerine göre çok kaynak yiyorsa sıkıntı. Neyse flagship ve KDE denerim herhalde. Sistemimin Xfce yüklenecek kadar kötü olduğunu zannetmiyorum.

Masaüstü ortamı demek. De: Desktop environment.

GNOME'da dehşet RAM kullanır bu arada. Ucube gibi görünmesini söyleyeceğim diye atladım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı