Umudunuzu Yitirmeyin

1685308410738.png

2300 senedir hep aynı muhabbet. Tarih boyunca aramızda, içinde bulunduğu duruma bakıp artık bitti diyen kişiler hep olmuş. Tarihte çok çok daha büyük zorluklar ile karşılaşmışken böyle iddialı cümleler kurmanın anlamını merak ediyorum.
Bu ülkenin şuandan itibaren adam olması en az 10 sene. Kusura bakmayın ama ben burada çürümeyi reddediyorum. 5 sene daha dayanamam. Bu polyannacılık nereden geliyor anlamadım. Bu öyle silahla savaşmaya benzemiyor. Ne yaparsan yap 5 sene bekleyeceksin. Savaş olsa 2 senede biterdi ve en azından toparlanma sürecine girilirdi. Zamanında böyle oldu. Ama şuan farklı.

Maksimum 5 senesi var diyoruz ya. Önemli olan giderken ekonomiyi yok edip demokrasiyi kaldırmaması.

Ekonomistler şu an için bile ekonomi biraz daha dayanamaz diyordu, gelirsek yavaş yavaş ancak düzeltiriz diyordu. Şu an böyle dediler ve bir beş sene daha bu yönetim kalacak. Sizce ne olur? Bence her şey iyiye gider 🙂🙂

Bu ülkenin şuandan itibaren adam olması en az 10 sene. Kusura bakmayın ama ben burada çürümeyi reddediyorum. 5 sene daha dayanamam.
Bunu dediğiniz için oldukça iyi bir fikriniz olmalı. Lütfen, bizden saklamayın; milyonlarca genci buradan kurtarmak için formülünüzü esirgemeyin.
Bu polyannacılık nereden geliyor anlamadım. Bu öyle silahla savaşmaya benzemiyor. Ne yaparsan yap 5 sene bekleyeceksin. Savaş olsa 2 senede biterdi ve en azından toparlanma sürecine girilirdi. Zamanında böyle oldu. Ama şuan farklı.
Ben de bu umutsuzluk nerden geliyor anlamıyorum. Sıkıntılı günler elbet geride kalacaktır. Elimizden gelen hiçbir şey yoksa beklemekten başka çare de yok.

Seçim bitti artık geride kaldı fakat geleceğimizin nasıl olacağına örnek şu resimlere bir bakın.
Eki Görüntüle 1797980Eki Görüntüle 1797983
Halkın nasıl bir durumla karşı karşıya kaldığını hissetmesi için canının yanması şart. Değişimi önce halkın kendisi istemeli.

O kadar nefret doluyum fakat ben hissediyorum gidecekler. Bir şekilde hala içimde ufacık bir umut hissediyorum. Olmadı fakat olacak gibi hissediyorum. Bugün yeteri kadar aktroll gördüm ve tartışmaya girdim. Lütfen buraya gelmeyin veya saçma sapan şeyler yazmayın. Bir şekilde umudum hala var neden bilmiyorum ama hala var.

2300 senedir hep aynı muhabbet. Tarih boyunca aramızda, içinde bulunduğu duruma bakıp artık bitti diyen kişiler hep olmuş. Tarihte çok çok daha büyük zorluklar ile karşılaşmışken böyle iddialı cümleler kurmanın anlamını merak ediyorum. Orta Asya'ya gitmeye gerek yok, daha 100 sene öncesine kadar çok daha zor durumdaydık. O gün mücadele edenler böyle şeyler söylememişken, bizim böyle şeyler söylemeye ne hakkımız var ne de yüzümüz.

O yüz sene önce mücadele edenlerin başındaki padişah madem beni halkım istemiyor diyerek yanına beş kuruş almadan ülkeyi terk etmiş hocam, tarih tekrardan ibaret çok güzel bir laf etmişsiniz. Bizim halkımız yöneticisini seçmiyor, başlarına ilah seçiyorlar, bunun gibi bir gider diğeri gelir. Bu gidince bir diğeri çıkar o canımıza okur. Benim tavsiyem şu buradaki arkadaşlara; elinizde imkan varsa sakın milliyetçi duygulara kapılıp başka ülkeye hele ki Avrupa ülkesi veya Amerika'ya gitmemek gibi bir şey yapmayın, imkanının varsa gidin. Burada kalacak özellikle ablalarım, kız kardeşlerim yanınızda kendinizi koruyacak bir şeyleriniz olsun, biliyorum zaten vardı ama şimdi bunlar şeriat vs. diyerek daha cesaretli olacaklar. Artık sizi koruyacak gücümüz kalmadı ancak ilahi adalet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı