Sürprizbozan UNCHARTED™: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu hakkında düşüncelerim

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
UNCHARTED™: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu hakkında düşüncelerim.

Oyunu az önce bitirdim. İlk kez böyle macera oyunu oynadığımı söyleyebilirim. Oynarken dedim Hollywood'da mıyım, bu sahneler ne gibisinden. Çok iyi sahneler vardı. Aksiyon olarak çok beğendim. Bulmacaların sayısı da fazla değildi, çok kolay da değildi ama çok zor da değildi. Ben bulmacayı hiç sevmiyorum. Grafikleri başta beğenmemiştim ama birkaç bölüm değişince grafikleri de beğendim, iyiydi. Oyunun ilk 3 saatini oynayıp 1 yıl sonra falan devam ettim sayılır. Tekrar 3 saati başlamadım, bu yüzden unuttuğum kısımlar oldu, neden bu hazinenin peşine düştüğüm gibi. Oyuna tekrar başladığımda Henry Avery'nin mezarı kısmı çok sıkıcı gelmişti, ama sonradan madagaskar bölümünden sonraki her bölümü sevdiğimi söyleyebilirim. RDR2 kadar etkilemedi ama sahneler çok hoşuma gitti, yani mesela bir köprü var, eğer köprü varsa ve oradan geçilecekse çok yüksek ihtimal ya çökecek ya köprünün yarısı aşağı falan düşecek ya da sarkacak genellikle. Oyunun Kayıp miras adlı bölümünü oynamadım, çünkü ana hikayeyi bitirdiğimden oyunu sildim ve daha sonraya bırakmak istedim. Ayrıca, oyunun arada geçmişe gitmesi de hoşuma gitti, sanki bu oyunu oynarken diğer oyunlardan bir farkı varmış gibi hissettim.

Final gayet iyiydi, ama bence Sam ölse iyi olabilirdi veya kılıçla öldürseydim daha iyi olabilirdi Rafe'i.

Optimizasyon olarak da gayet iyiydi, RX 6600 ve 12400F, Ultra ayarlarda, FSR kapalı, ölçek 100, 1920x1080 şeklinde rahat oynadım, nadiren bazı yerlerde 37 FPS'e falan düştü.

Bence oynanabiliyorsa oynanmalı, kötü diyemem bu oyuna, iyiydi.

screenshot_20241211_133458-min.png
screenshot_20241211_152628-min.png
screenshot_20241211_153934-min.png
screenshot_20241211_154104-min.png
screenshot_20241211_154133-min.png
screenshot_20241211_160011-min.png
screenshot_20241211_155932-min.png
screenshot_20241211_153523-min.png
screenshot_20241211_115740-min.png
screenshot_20241211_111533-min.png
screenshot_20241211_111554-min.png
screenshot_20241211_110724-min.png

screenssshot_20241211_153744-min.png

Son düzenleme:
2016 yılından beri PC oyuncuları bile deneyim edebilmiş olduğu halde halen IP'nin bir devamının gelip gelmeyeceğinin belirli olmuyor olması şaşırtıyor. Naughty Dog'un üzerine çökmüş olan tembel yapı Sony kütüphanesine de zarar vermeye başladı.

Son düzenleme:
2016 yılından beri PC oyuncuları bile deneyim edebilmiş olduğu halde halen IP'nin bir devamının gelip gelmeyeceğinin belirli olmuyor olması şaşırtıyor. Naughty Dog'un üzerine çökmüş olan tembel yapı Sony kütüphanesine de zarar vermeye başladı.
Naughty Dog'un tembelleşmesine katılmakla birlikte 4 oyun + stajyerlerin yaptığı ortalama bir iş bence gayet yeterli.

Bana kalırsa 4. oyunda Neil Druckmann'ın senaryosu yerine ilk 3 oyunu yapan kadının senaryosunu görsek daha iyi olurdu. Ki o kadının senaryosundaki baş kötünün Sam olması fikri bence daha ilgi çekici.

UNCHARTED™: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu hakkında düşüncelerim.

Oyunu az önce bitirdim. İlk kez böyle macera oyunu oynadığımı söyleyebilirim. Oynarken dedim Hollywood'da mıyım, bu sahneler ne gibisinden. Çok iyi sahneler vardı. Aksiyon olarak çok beğendim. Bulmacaların sayısı da fazla değildi, çok kolay da değildi ama çok zor da değildi. Ben bulmacayı hiç sevmiyorum. Grafikleri başta beğenmemiştim ama birkaç bölüm değişince grafikleri de beğendim, iyiydi. Oyunun ilk 3 saatini oynayıp 1 yıl sonra falan devam ettim sayılır. Tekrar 3 saati başlamadım, bu yüzden unuttuğum kısımlar oldu, neden bu hazinenin peşine düştüğüm gibi. Oyuna tekrar başladığımda Henry Avery'nin mezarı kısmı çok sıkıcı gelmişti, ama sonradan madagaskar bölümünden sonraki her bölümü sevdiğimi söyleyebilirim. RDR2 kadar etkilemedi ama sahneler çok hoşuma gitti, yani mesela bir köprü var, eğer köprü varsa ve oradan geçilecekse çok yüksek ihtimal ya çökecek ya köprünün yarısı aşağı falan düşecek ya da sarkacak genellikle. Oyunun Kayıp miras adlı bölümünü oynamadım, çünkü ana hikayeyi bitirdiğimden oyunu sildim ve daha sonraya bırakmak istedim. Ayrıca, oyunun arada geçmişe gitmesi de hoşuma gitti, sanki bu oyunu oynarken diğer oyunlardan bir farkı varmış gibi hissettim.

Final gayet iyiydi, ama bence Sam ölse iyi olabilirdi veya kılıçla öldürseydim daha iyi olabilirdi Rafe'i.

Optimizasyon olarak da gayet iyiydi, RX 6600 ve 12400F, Ultra ayarlarda, FSR kapalı, ölçek 100, 1920x1080 şeklinde rahat oynadım, nadiren bazı yerlerde 37 FPS'e falan düştü.

Bence oynanabiliyorsa oynanmalı, kötü diyemem bu oyuna, iyiydi.

Bu tarz oyunları en üst düzey donanımla ve 4K LG Oled 50-65 inç ekranda oynasanız hayran kalırsınız, beğenmek ne kelime :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı