Undervolt işlemi sonrası mavi ekran

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Bilgisayarı daha serin çalıştırmak için undervolt deniyorum. Bir sitede birinin bu işlemciye -180 mv undervolt yaptığını ve sistemin sorunsuz çalıştığını gördüm. Ben de az önce bunu -100 mv ile denedim ve CPU Z ile stres testi yaptım. Yaklaşık 30 sn. sonra mavi ekran yedim. Sistem kendine reset attı ve tekrar açılma kısmında dondu. Bende güç tuşuna basılı tutarak sistemi kapattım ve tekrar başlattım. Şu an bir sorun yok. Acaba işlemcime zarar verdim mi?
-100 mv ile yaklaşık yarım saat FH4 oynadım. FPS'de bir sıkıntı yoktu. Sıcaklık ise oyundayken normal hali ile aynı. Fakat idle durumunda daha serin çalışıyordu.
CPU Z stres testinde -100 mv ile test yaptığımda 4860 gibi bir puan verirken, -50 Mv'de 4600 puan veriyor.
Ayrıca Power limit throttling açık gözüküyordu. Sebebi nedir?

Intel 10875h.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam voltaj yetersiz olabilir yükte.
Evet hocam öyle muhtemelen. -50 mV'ye geri çektim.
Bu Power Limit Throttling canımı sıkıyor ama. Stres testini başlatıyorum, 5000 puanla başlıyor. Sonra bu Power Limit Throttling devereye giriyor ve 4500-4400'lere kadar geriliyor. Bunu nasıl kapatacağım? İnternetteki bir kaç şeyi denedim ama çözüm olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı