Çözüldü Unexpected Store Exception Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lakra

Centipat
Katılım
11 Ekim 2019
Mesajlar
239
Çözümler
3
Uzunca bir süredir bu sorunu yaşıyorum. Bazen 4-5 gün hiç olmuyor bazen günde 2 kere oluyor. Bir kaç kere Critical Process Died hatası da çıktı.

Mavi ekran %0'da kalıyor ve ardından bilgisayar kendini yeniden başlatmaya çalışıyor. Minidump klasöründe sadece 1 dosya bulunmakta. Bu zamana kadar denediklerimi aşağıda listeleyeceğim.

- Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırdım ve temiz kurulum yaptım.
- MemTest86 gerçekleştirdim ve 0 error çıktı.
- HDTune ile Error Scan yaptım iki SSD'de de 0 error çıktı.
- RAM'leri çıkarıp yerlerini değiştirdim.
- OCCT'de stres testleri uyguladım, hiç bir sorun çıkmadı.
- Burada yazanları yaptım.

MemTest'i gece gerçekleştirdim, uykudan uyanıp fotoğraf çektiğim için biraz bulanık çıkmış ancak testin tamamını errorsuz tamamlamıştı.
HDTune'da XPG SSD'nin Health bilgileri bulunmamakta bu sebeple eklemedim. Hard Disk Sentinel'de kontrol ettiğimde iki SSD'nin sağlığı da %99'da ve ısı problemleri bulunmamakta.
Bilgisayarımın özellikleri imzamda bulunuyor. 2 saat boyunca stres altında HW Monitör yoluyla ısıyı kontrol ettim ve hiç bir sorun yok.

Minidump Dosyası

20200326_024043.jpg


HD.png
 
Son düzenleme:
Çözüm
İşletim sisteminin bulunduğu depolama birimi sorunlu, onu sistemden çıkar diğer SSD üzerine kur sistemi öyle test et.
Ayrıca şu konuya göz atmanı rica ediyorum.

 
Ayrıca şu konuya göz atmanı rica ediyorum.


Buradaki hangi çözümü önerirsiniz? Ayrıca Sinerji'ye e-mail attım, bir ara Windows'u 2. diske kurup, XPG S40G'yi garantiye yollayacağım. İade nasıl çıkar hiç bir fikrim yok orası ayrı bir konu ama umarım çıkar direkt Samsung NVMe SSD alırım.
 
Güncelleme

İşletim sistemini diğer SSD'ye kurduğumdan beri hiç bir sorun yaşamadım. Ayrıca bugün yetkili servisten geri dönüş yaptılar ve ürünün arızalı olduğunu söylediler. Para iadesi talebinde bulundum, para geldiğinde Samsung'un 970 Evo 500 GB modelini sipariş edeceğim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı