UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (0x7F) mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 7

467838

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Türkiye, Konya
1633096347732.png

Arkadaşlar eski ekran görüntülerime bakarken buldum bunu şu an o PC'yi kullanmıyorum fakat neden mavi ekran vermiş merak ettim cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağı RAM olmalı. Double Fault vermiş Parametre 1'e göre. RAM arızalı olabilir, RAM slotu bozulmuş olabilir ya da işlemci Intel ise soğutucu fazla sıkılmış olabilir. Üç seçenek de buna çıkıyor. Tabii sistem elinizde olmadığı için kesin bir şey diyemiyoruz.

Sorunun kaynağı RAM olmalı. Double fault vermiş parametre 1'e göre. RAM arızalı olabilir, RAM slotu bozulmuş olabilir ya da işlemci Intel ise soğutucu fazla sıkılmış olabilir. Üç seçenek de buna çıkıyor. Tabii sistem elinizde olmadığı için kesin bir şey diyemiyoruz.

Sistem elimde fakat kurulu değil o zamana ait şöyle bir şey hatırlıyorum. Bu mavi ekrandan yaklaşık 1 ay sonra PC'nin anakartı bozulmuştu 20-30 kere yeniden başlatmadan açılmıyordu. Sonra farklı PC gelince RAM'leri ve HDD'yi o PC'ye taktığımda HDD'yi ilk taktığımda 1 dk PC donmuştu RAM'de ise sorun yoktu MHz farkı olabilir mi? Aynı şekilde işlemciyi de takmıştım onda da sorun yoktu.

RAM'de sorun olup olmayacağını yalnızca Memtest belirleyebilir. Ayrıca dediğim gibi anakarttaki bir arıza da olabilir. Aklımda canlanan tüm senaryoları belirttim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı