Çözüldü Unifying farelerde imleç laglı hareket ediyor ve fare geç tepki veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

7-8 yıldır Unifying ürünleri kullanıyorum. Halihazırda kullandığım ana farem Logitech M560.
Yedek olarak da M335 kullanıyorum.

M560 faremde yaklaşık 3 gündür geç tepki sorunu var. İmleç "laglı" şekilde hareket ediyor.
Bu durum normal kullanımda sorun olmasa da denetim yaptığım esnada oluştuğunda şahsen zorluk çıkartıyor.

Aynı durum M335 faremde de gerçekleşiyor.

İki farenin de pili yaklaşık 1 ay önce GP marka AA pillerle değiştirildi.
Alıcı, aygıtlara çok yakın bir mesafede konumlandırıldı. Lenovo 7 in 1 Type C Hub'ın fare/klavyeler için ayrılmış portunda çalıştırıyorum.

Sizce sorun alıcıdan mı kaynaklı yoksa başka bir durum mu mevcut?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba hocalarım.

Sorun maalesef ki halen devam ediyor. Ve kesin olarak eminim ki, sorun fare kaynaklı oluşuyor.
Babamdaki laglanma sorunu ortadan kalkalı çok oldu.
Ancak bendeki halen daha devam ettiği için donanım arızası ihtimaline yoğunlaştım ve maalesef ki buldum.

Bütçem dahilinde bir MX Master veya MX Anywhere ürünü almaya çalışıyorum. Yardımlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim 🙂
Hocam zaten test esnasında Brave vb. şeyler kullanmak hata. Güvenilir araçlar ile test edip ona göre sistemini test etmen gerek. Konuyu takipteyim.
Hocam arka planda Brave'i mecbur açık bıraktım, denetim esnasında olup olmadığını test etmek için :)
En önemli kısım burası.

Yarın Chrome üzerinden çalışacağım, umarım sorunu çözer.
Kardeşimin Unifying alıcısına eşleyip kullanmaya çalışmıştım, yine devam etti sorun.

(Kullanmam gereken araçlara dair de bilgi verebilir misiniz?)

(Kullanmam gereken araçlara dair de bilgi verebilir misiniz?)
Neler olduğunu bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Ama mesela Chrome kullanırken sorun olmaması gerek.
İlk olarak en güncel Chipset sürücünü indir; yükle tekrardan. Win Update ile isteğe bağlı olanlar dahil ne varsa yüklü olsun. Son olarak FW eski kalıyor. Özelikle 24H2 sonrası buna benzer sorunu 2 farklı yerde okumuştum ama bulamadım. Donanım değişikliği ile sorun giderilmişti. En güncel OS için en güncel donanım yada FW gerekiyor gibi bir durum oldu 24H2 sonrası bazı donanımlar için.

Ek olarak çoklayıcı kullandığını belirtmişsin. USB çoklayıcı ve herhangi harici ne varsa sök cihazdan.
Sadece M560 için olan bağlantı donanımı takılı olsun. Kontrol et. Devam ederse diğer portlar ile tek tek kontrol et.

@claus hocam merhaba.

Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri yükledim.
Chipset sürücüsünü yeniden kurdum.

Ancak sorun yine devam ediyor.

HDMI kablosu çoklayıcıya takılı ancak çoklayıcıya takılı olmadığı senaryoda da "lag" hissediliyordu.
Laptopumdaki tüm fiziki portlara 3-4 saat aralıklarla değiştirip taktım.

Maalesef ki sorun halen devam ediyor.
İki faremde de var.
Sorun umarım alıcıdan değildir.

Gerçekten moralim bozulmaya başladı :(
Bolt destekleyen ürünlere geçelim desek halen pahalılar. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Fare, alıcı yada FW sürümün eski olması sebebiyle. Ama özellikle önceden de dediğim gibi en son güncellemeler ile birlikte eski FW yazılımlı donanımlar sorun yaşatmaya başladı nadirende olsa. İlk olarak güncel olmayan bir sistemde bir dene. Win 10 dahi olsa güncel sürüm olmasın. Biraz eski sürüm olsun. Bu şekilde bir dene. Devam ederse fare-alıcı sorunludur.

Hocam yeniden merhaba.
Dediğiniz şekilde deneme yapabileceğim bir aygıtım maalesef bulunmamakta. Evimizdeki tüm cihazlarda W11 kurulu.

Cihazımdaki verileri yedekleyip 23H2 kurmayı deneyebilirim, aklıma başka bir yöntem gelmedi test etmek için.

Test amaçlı mümkünse Win 10 ve hatta eski sürümlü bir Win 10 ile dene.
Hocam eldeki aygıtlar maalesef sadece W11 destekliyor.
En fazla yapabileceğim şey kendi cihazımda 23H2 yüklemek olabilir.

Hocam M560 için Win 10 desteği var.
Hocam sorun elimdeki bilgisayarlarla alakalı. Hepsi W11 destekliyor sadece.
Kendi cihazım 14700HX işlemcili, kurulabilecek tek şey W11.

Farelerin W10 desteklemesi önemli değil bu senaryoda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı