Çözüldü Unity 2D butona basınca ateş etme nasıl ayarlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Arkadaşlar, ben bir uzay oyunu yapmaya çalışıyorum ve butona basınca düşmanı vurmasını ve yok etmesini istiyorum birkaç video izledim yapamadım olmadı bir de buraya soruyorum temsili bir fotoğraf paylaşacağım.

j.png

Arkadaşlar, ben bir uzay oyunu yapmaya çalışıyorum ve butona basınca düşmanı vurmasını ve yok etmesini istiyorum birkaç video izledim yapamadım olmadı bir de buraya soruyorum temsili bir fotoğraf paylaşacağım.

Eki Görüntüle 1592354
Hocam yabancı kaynaklara baktınız mı? eğer bakmadıysanız ve varsa ki büyük ihtimalle var.oyunun türünü yazın ona benzer bir oyunun yapılışını youtube search ında ingilizce aratıp yabancı youtube kanallarına bakın.

Eki Görüntüle 1592354
Unity’de yenisiniz galiba, tutorialları izlemenizde fayda var pratik yapın ve google’u etkili kullanmayı öğrenin.

Scriptinize ateş etme butonu için public method oluşturun o methodun içinde mermiyi Instantiate komutu ile spawnlayın. Oluşturduğunuz methodu, Button'un events kısmına ekleyin. Mermiyi Rigidbody 2D yapıp AddForce kodu ile hız verin. Düşmana etiket verin ve mermi scriptinde OnCollision methodu oluşturup çarpıştığı objenin etiketi düşman etiketi ise düşmanı Destroy kodu ile yok edin. Kodu birazdan eklerim lazımsa eğer.

Artı -1 Eksi
Arkadaşımın yazdıklarını birebir yazıyorum: Öncelikle butonu eklemeniz ve ardından mermi prefabi yapmanız gerekiyor. Ardından merminin çıkacağı yerin prefabini yapmanız gerekecek. Sabit hızla attığınız yerden çıkması için kodu yazacaksınız.
Mermi scriptini aktifleştirmek için butondan erişilebilir bir fonksiyon yapmanız gerekecek. Düşman ve mermiye collider ekleyin. Düşman için box collider olacağını söylüyor. Collider2D bir fonksiyon yazmanızı söylüyor. Bu arada mermide ve düşmanda tag olamlı diye de belirtiyor.
Emin olmamakla beraber kodların şu olduğunu düşünüyor:

Kod:
if collider.tag(dusman)
destroy.gameObject

Düşman için ise:

Kod:
if collider.tag(mermi)
destroy.gameObject

Eğer can sistemi olacaksa örneğin:

Kod:
canStr--;

Altına şunu yazmanızı söylüyor:

Kod:
if canStr =< 0
destroy.gameObject

Eğer ölüm animasyonu varsa:

Kod:
play.olumAnimasyon

Arkadaşımın anlattıklarından anladıklarım bunlar. Asıl işim tasarım ve sanatsal olan kısımlar olduğundan yorum yapamayacağım. Unity yatkın olduğum bir motor değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı