Unity haricinde C# kullanan oyun motorları

Bunların arasından en iyi grafiği olan herhalde Cryengine dır değil mi? Ve sizce Source 2 olur mu?
En iyi grafik derken harici bir grafik kütüphanesi değil, motorun sağladığı kendi grafik motorunu kast ettiğinizi düşünerek CryEngine, Unity ve Godot en iyileridir. Source 2 C# desteklemiyor ancak güzel motor orası ayrı konu.

Valve hammer hariç oyun motorlarıyla pek alakam yok ama Cryengine ile yapılan oyunları çok seviyorum ben. En iyi grafik ve oynanış onda.
Oynanış fiziklerinin motorla alakası yok, ayrıca grafiklerin de motorun grafik motoruyla yapılıp yapılmadığını veya ne kadarının kullanıldığını bilemezsiniz.

Harici grafik kütüphanesi ne oluyor, ne işe yarıyor?
DirectX, Vulkan gibi kütüphaneler harici grafik kütüphaneleridir. Grafiksel işlemleri bu kütüphaneler ile gerçekleştirirsiniz. Aynı kütüphaneler oyun motorlarında da bulunur, ister onların hazır kütüphanelerini kullanın(Pek tercih edilmez, DirectX en çok tercih edilendir[Sadece Windows üstünde çalışır]) ister harici kütüphane kullanın. Oyun motorunun kendi grafik motorunu değil de ayrı bir grafik kütüphanesi kullanırsanız her şeyi dinamik olarak(kod ile) yapmak zorunda kalırsınız. Oyun motoru kendi kütüphanesi için biraz da olsa mutlaka arayüzden işlem yapma imkanı sağlar.

Oynanış fiziklerinin motorla alakası yok, ayrıca grafiklerin de motorun grafik motoruyla yapılıp yapılmadığını veya ne kadarının kullanıldığını bilemezsiniz.

DirectX, Vulkan gibi kütüphaneler harici grafik kütüphaneleridir. Grafiksel işlemleri bu kütüphaneler ile gerçekleştirirsiniz. Aynı kütüphaneler oyun motorlarında da bulunur, ister onların hazır kütüphanelerini kullanın(Pek tercih edilmez, DirectX en çok tercih edilendir[Sadece Windows üstünde çalışır]) ister harici kütüphane kullanın. Oyun motorunun kendi grafik motorunu değil de ayrı bir grafik kütüphanesi kullanırsanız her şeyi dinamik olarak(kod ile) yapmak zorunda kalırsınız. Oyun motoru kendi kütüphanesi için biraz da olsa mutlaka arayüzden işlem yapma imkanı sağlar.
Sizce Source 2 nasıl? Ah onun için bir de C++
mı öğreneceğim? İnternete yazıyorum saçma sapan şeyler çıkıyor da.

Godotengine mi Source 2 mi yoksa Cryengine mı? Kusura bakmayın bayağı soru sordum. Şimdiden temelleri atıyorumda.
Ben olsam Godot'u elerdim diğerlerinde çok daha fazla kaynak bulma şansım var çünkü. Geriye Source 2 ve CryEngine'dan birisini seçmek kalıyor. Bu da oldukça kolay, yapmanız gereken tek şey programlama dilinizi tercih etmek. Bunun için önünüzde iki seçenek kalıyor, C++ ve C#. C++ seçerseniz Source 2, C# seçerseniz CryEngine'ı seçmiş olursunuz.

Ben olsam Godot'u elerdim diğerlerinde çok daha fazla kaynak bulma şansım var çünkü. Geriye Source 2 ve CryEngine'dan birisini seçmek kalıyor. Bu da oldukça kolay, yapmanız gereken tek şey programlama dilinizi tercih etmek. Bunun için önünüzde iki seçenek kalıyor, C++ ve C#. C++ seçerseniz Source 2, C# seçerseniz CryEngine'ı seçmiş olursunuz.
Hadi diyelim ki fark etmez programlama dili konusunda. O zaman hangisi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı