Unity ile hikayeli oyun yapmak

baba777

Centipat
Daha fazla  
Esenlikler olsun, orta seviye C# bilgim var ve Unity de kendim hikayeli bir oyun yapmak istiyorum. Oyun temel Katana Zero gibi bir oyun olacak sizce nereden başlamalıyım?

Esenlikler olsun, orta seviye C# bilgim var ve Unity de kendim hikayeli bir oyun yapmak istiyorum. Oyun temel Katana Zero gibi bir oyun olacak sizce nereden başlamalıyım?
Teknik kısmına birşey diyemem ama köklü bir oyuncu olarak diyebilirimki, yapmanız gereken ilk şey Oynanış.
Hikaye veya grafik kasmak yerine güzel bir oynanış yapın, eğer yapamıyorsanızda oynanışı yapabileceğiniz şekilde değiştirin. Tavsiye olarak düşünün bunu.

2D oyun yapacağım diyorum!

Fark etmez dediğim şeyler yine geçerli 2D modelleme, anismayon daha kolaydır 3D'ye göre ama yine bir ekip olmadan iyi bir oyun çıkaramazsınız. Ya çok tecrübeli olmanız lazım ya da ekibinizin olması lazım.

Sağ olun, size de esenlikler olsun. Arkadaş ekip lazım demiş ama ekip çok da gerekli değil sadece zorlanırsınız. Fakat yeteri kadar azminiz ve zamanınız varsa yapamamanız için bir engel yok. Eğer daha önceden yeteri kadar deneyimin var ise ve direkt projenize girecekseniz varsa ilk önce bir GDD hazırlamanızı tavsiyue ederim, emin olun elinizde hazır bir plan olması oyununuzun geliştirme sürecini çok kolaylaştıracaktır.

Sağ olun, size de esenlikler olsun. Arkadaş ekip lazım demiş ama ekip çok da gerekli değil sadece zorlanırsınız. Fakat yeteri kadar azminiz ve zamanınız varsa yapamamanız için bir engel yok. Eğer daha önceden yeteri kadar deneyimin var ise ve direkt projenize girecekseniz varsa ilk önce bir GDD hazırlamanızı tavsiyue ederim, emin olun elinizde hazır bir plan olması oyununuzun geliştirme sürecini çok kolaylaştıracaktır.

Dostum ekip olmadan tecrübesiz bir kişinin tek başına "güzel" bir oyun yapması heves kırmak istemem ama imkansıza yakın. Öyle istemekle olmuyor bu işler. Tecrübe lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı