Çözüldü Unity obje (Reach) istenilen gibi hareket etmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

277662

Kilopat
Makaleler
5
Oyuncunun diğer objeler ile etkileşime geçmesi için bir küp oluşturdum ve adını "Reach" yapıp yine Reach adında bir tag atadım. Bu eleman Collider ve Tag yetenekleri sayesinde oyunu daha iyi bir hale getiriyor ama bir problem var. Kendisinin Mesh Renderer'i ile Collider'i aynı ölçüde gitmiyor. Ayrıca yatay duruşuyla dik duruşu arasında uzunluk farkı var. Crosshair ile doğru orantılı hareket etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum. Beş tane görsel ekleyeceğim belki yardımcı olur. Yanlış kutucukları işaretlemiş olabilir miyim? Belki yeni bir Reach yapmama yardımcı olacak birileri vardır.

Buddy - SampleScene - PC, Mac & Linux Standalone - Unity 2020.3.34f1 Personal_ _DX11_ 11.08.20...png

Buddy - SampleScene - PC, Mac & Linux Standalone - Unity 2020.3.34f1 Personal_ _DX11_ 11.08.20...png

Çözüm
Sorunu çözdünüz mü?
Yok hocam daha bilgisayara geçemedim. O mesajı yazdıktan 10 dakika falan sonra saldım. Akşama doğru belki yapabilirim.

Evet sorunun kaynağını buldum. Ben FPSController'i büyütmek için Transform değerlerini kullanmıştım ve o yüzden böyle olmuş. Önce değiştirdiğim Transform değerlerini resetledim ve sonra bizzat "Character Controller" bileşeni üzerinden karakteri büyüttüm. Şu an büyüme küçülme oraya buraya kaçma durumu yok. Böyle saçma sorunların insanın onlarca saatini alabilmesi hayret edici.

@user.cs yardımın için teşekkürler dostum.
Dediğim gibi Unity'nin default FPS Controllerı çok karmaşık ki siz sadece hareket ve zıplama özelliklerini kullanmak istiyorsunuz gibi görünüyor.
Zıplama bile yok hocam aslında. Şu yürüyünce kafanın (kameranın) sağ sol yapması çok hoşuma gitti o yüzden ekliyeyim demiştim. Üşenmeden yapmak zorundayım şimdi.

Sorunu çözdünüz mü?
Yok hocam daha bilgisayara geçemedim. O mesajı yazdıktan 10 dakika falan sonra saldım. Akşama doğru belki yapabilirim.

Evet sorunun kaynağını buldum. Ben FPSController'i büyütmek için Transform değerlerini kullanmıştım ve o yüzden böyle olmuş. Önce değiştirdiğim Transform değerlerini resetledim ve sonra bizzat "Character Controller" bileşeni üzerinden karakteri büyüttüm. Şu an büyüme küçülme oraya buraya kaçma durumu yok. Böyle saçma sorunların insanın onlarca saatini alabilmesi hayret edici.

@user.cs yardımın için teşekkürler dostum.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı