Çözüldü Unity3D "gamemanager" nedir ve nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

phan metal

Centipat
Merhaba.

Gamemanager ile ilgili Türkçe bir kaynak bulamadım. Tam olarak nedir bu gamemanager. Neden kullanmalıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba.

Gamemanager ile ilgili Türkçe bir kaynak bulamadım. Tam olarak nedir bu gamemanager. Neden kullanmalıyız?

Hocam gamemanager diye spesifik bir şey yok, eğitim videolarinda bazi şeyleri ayri kodlara yazmamak yerine hepsini birbirini bağlayan bir kodtur dilerseniz bu ayni işlevi coınmanager, paramanager, para sistemi, oyun desteği * vb vb. şeyler yazarak istediğiniz koda yazabilirsiniz.

* isimler örnektir dilerseniz random atipta yazabilirsiniz.
GameManager diye standart bir şey yok aslında. Mesela örnek vereyim ben oyundaki en yetkili kodun ismini GameManager yapıyorum. Neredeyse tüm projelerimde bir tane GameManager scripti var. Bu scriptte oyundaki olan şeyleri kontrol ettirip diğer scriptlere dağıtıyorum.

Merhaba.

Hocam gamemanager diye spesifik bir şey yok, eğitim videolarinda bazi şeyleri ayri kodlara yazmamak yerine hepsini birbirini bağlayan bir kodtur dilerseniz bu ayni işlevi coınmanager, paramanager, para sistemi, oyun desteği * vb vb. şeyler yazarak istediğiniz koda yazabilirsiniz.

Çözüm

Sağ olun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı