Unity'de bir obje nasıl döndürülür?

502065

Hectopat
Makaleler
1
Yarım saat önce Unity kurdum rehberlere bakmadan. Amacım basit çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu katana için yapmak istiyorum.
Bu katanayı kullandım.

yeni bir c# script oluşturup dönmesini istediğiniz obje üzerine sürükleyip bırakın. Sonra scripti açın ve update fonksiyonu içine

transform.rotation = Quaternion.Euler(0,30,0)

yazın. Buradaki 0,30,0 değerlerini örnek olarak yazdım. Siz hangi eksende dönmesini istiyorsanız ona göre değerler girebilirsiniz. Sırasıyla x, y ve z değerleridir bunlar

yeni bir c# script oluşturup dönmesini istediğiniz obje üzerine sürükleyip bırakın. Sonra scripti açın ve update fonksiyonu içine

yazın. Buradaki 0,30,0 değerlerini örnek olarak yazdım. Siz hangi eksende dönmesini istiyorsanız ona göre değerler girebilirsiniz. Sırasıyla x, y ve z değerleridir bunlar
Hocam ultra cahilliğim var unity de nasıl script oluşturuyoruz?

Tamam oluşturdum ama katana nın klasörü nedir?

Klasörü değil. Sahnedeki objenin üzerine sürükleyip bırakacaksın script’i. Hiyerarşi bölümünden yapabilirsin.
Yaptım hocam ama script ı düzenlemek için ide yüklüyorum.

1689759727944.png

var rotationsPerMinute : float = 10.0;function Update(){ transform.Rotate(0,6.0*rotationsPerMinute*Time.deltaTime,0);}

bu kodu bir deneyin hocam
@liluur hocam script te hangi yere koyacağım çok karışık.

Hepinize çok teşekkür ederim. @sancarsavas ın kodunda biraz oynayarak yaptım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı