Unreal Engine 5 işlemci mi önemli ekran kartı mı?

univac

Centipat
Daha fazla  
Texture ve materialleri yükleyince işlem yapılmayacak kadar kasma oluyor. B550M-K anakartım var, R7 5700X alsam fayda eder mi yoksa GPU mu düşük kalıyor? En az maliyetle neyi yükseltmeliyim?

Texture ve materialleri yükleyince işlem yapılmayacak kadar kasma oluyor. B550M-K anakartım var, R7 5700X alsam fayda eder mi yoksa GPU mu düşük kalıyor? En az maliyetle neyi yükseltmeliyim?
İkisi de ancak ağırlıklı olarak GPU daha önemli. Yüzde vermek gerekise:
%10 Disc
%30 CPU
%40 GPU
%20 RAM

Ayrıca şuan farkettim de. Texture ve Materyalleri yükleyince donmaması için GPU en önemli etken. Ben genel olarak Uygulama üzerinden yürüdüm. RTX açıksa Amd ekran kartları Nvidia kadar başarılı olamıyor özellikle studio ortamında. Eğer mümkünse hem işlemciyi yükseltin hem de ekran kartı olarak Nvidia'ya geçin.

Ama mümkün değilse 5700x almanızı önerebilirim. Ekran kartınızı daha iyi besleyebilir ve ileride Nvidia kapılarını açmak için ilk adım olur. Eğer çözünürlük ve editör içi realtime kaliteyi düşürürseniz kesinlikle çok daha rahatlayacaktır.

Son düzenleme:
İkisi de ancak ağırlıklı olarak GPU daha önemli. Yüzde vermek gerekise:
%10 Disc
%30 CPU
%40 GPU
%20 RAM

Ayrıca şu an fark ettim de. Texture ve Materyalleri yükleyince donmaması için GPU en önemli etken. Ben genel olarak Uygulama üzerinden yürüdüm. RTX açıksa AMD ekran kartları NVIDIA kadar başarılı olamıyor özellikle Studio ortamında. Eğer mümkünse hem işlemciyi yükseltin hem de ekran kartı olarak NVIDIA'ya geçin.

Ama mümkün değilse 5700X almanızı önerebilirim. Ekran kartınızı daha iyi besleyebilir ve ileride NVIDIA kapılarını açmak için ilk adım olur. Eğer çözünürlük ve editör içi realtime kaliteyi düşürürseniz kesinlikle çok daha rahatlayacaktır.

İkinci el RTX3090 alsam nasıl olur? Oyun için kullanmayacağım, yeni nesil NVIDIA olması önemli midir?

İkinci el RTX3090 alsam nasıl olur? Oyun için kullanmayacağım, yeni nesil NVIDIA olması önemli midir?
Yeni nesil olmak zorunda değil ben 5 6 ay öncesine kadar 3060Ti ile orta seviye proejelere kadar sorun yaşamadım. 3090 sizi rahatlatacaktır ancak İşlemciniz besleyemez dar boğaz olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı