Çözüldü Unreal Engine 5 render alınan bazı modeller gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PALA_KV

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Unreal Engine 5'te render aldığımda bazı modeller gözükmüyor. Örneğin yaptığım modelin ön kısmı gözükürken arka tarafları gözükmüyor. Sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu cok yonlu bir hata olabilir sunlarin hepsini bi kontrol edin derim.
  • Modelleme aktariminda sikinti olabilir. Modellemenin yuzeyi ters dondugunde otomatik olarak orayi hic renderlamiyor unreal engine. (Blender uzerinden vesaire duzeltebilirsiniz.)
  • LOD veya Render uzakligindan da kaynaklaniyor olabilir. LOD duzeltmek icin static mesh editor uzerinden modelin detay duzenlemelerini el ile yapmaniz gerekebilir. Render distance icin Yine ayni editorden bound scale degerini arttirin ya da World settings uzerinden render mesafesini arttirin.

Bana kalirsa sorun render distance'dan kaynaklaniyor gibi geldi ancak yine de bu cozum yontemlerini deneyebilirsiniz.
UE5de performans artisi icin default olarak arka yuzey kirpma yapiyor. Material properties bolumunden double side ya da two sided secenegini etkinlestirmeniz gerek.

UE5de performans artisi icin default olarak arka yuzey kirpma yapiyor. Material properties bolumunden double side ya da two sided secenegini etkinlestirmeniz gerek.
Yok hocam olmadı. Resimde üstteki viewportta gözüken alttaki render alınca gözüken.

Dosya Ekleri

• cami.png
    cami.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 21
  • Modelleme aktariminda sikinti olabilir. Modellemenin yuzeyi ters dondugunde otomatik olarak orayi hic renderlamiyor unreal engine. (Blender uzerinden vesaire duzeltebilirsiniz.)
  • LOD veya Render uzakligindan da kaynaklaniyor olabilir. LOD duzeltmek icin static mesh editor uzerinden modelin detay duzenlemelerini el ile yapmaniz gerekebilir. Render distance icin Yine ayni editorden bound scale degerini arttirin ya da World settings uzerinden render mesafesini arttirin.

Bana kalirsa sorun render distance'dan kaynaklaniyor gibi geldi ancak yine de bu cozum yontemlerini deneyebilirsiniz.

Çözüm

Hocam sorunu çözdüm. Dediğiniz gibi LOD'dan kaynaklanıyormuş.
r/UnrealEngine5 - Render mesafesini nasıl daha yüksek yapabilirim?

Buradaki tiki kaldırınca sorun çözüldü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı