Unreal Engine'de animasyon filmi yapmak

• Konuyu başlatan 01trk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 4.941

01trk

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Unreal Engine'de kısa animasyon filmleri yapılabiliyor mu? Yoksa sadece oyun mu yapılabiliyor? Yapılabiliyorsa c++ bilmem gerekiyor mu?

Dediklerimde hatalı olabilirim.

Unreal Engine ile animasyon yapılabiliyor fakat normal bir animasyon programından daha fazla uğraştırıcı diye bilmekteyim.

Unreal Engine´de sinematik sahne oluşturulabiliyor bundan yola çıkarak animasyon yapabilirsiniz. Fakat tamamen bu iş için oluşturulmuş programlar da var. Ücretlilerde Adobe´nin bir programı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ücretsiz olarak Blender´a bakabilirsiniz. Hem modelleme hem animasyon için kullanılıyor diye biliyorum.

Unreal Engine´de sinematik sahne oluşturulabiliyor bundan yola çıkarak animasyon yapabilirsiniz. Fakat tamamen bu iş için oluşturulmuş programlar da var. Ücretlilerde Adobe´nin bir programı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ücretsiz olarak Blender´a bakabilirsiniz. Hem modelleme hem animasyon için kullanılıyor diye biliyorum.
Unreal Engine sadece bir oyun motoru değil. Yani sadece sinematikten yapılıyor diye bir şey yok. Film sektöründe de oldukça kullanılıyor. Ama biraz daha ileri seviye hakimiyet istiyor. O yüzden ilk başta ücretsiz olan Blender öneriliyor.

Zaten UE size proje oluştururken sorar: mimari proje mi, film (animasyon vb.) mi yoksa oyun mu yapmak istiyorsun diye.

Unreal Engine sadece bir oyun motoru değil. Yani sadece sinematikten yapılıyor diye bir şey yok. Film sektöründe de oldukça kullanılıyor. Ama biraz daha ileri seviye hakimiyet istiyor. O yüzden ilk başta ücretsiz olan Blender öneriliyor.
Anladım o zaman önce Blender'a bakmakta fayda var.

Adobe Animate CC var ancak o iki boyutlu için kullanılıyor. 3D bir animasyon için bir sürü program var ama sokaktan geçenin bile bildiği en basitinden Blender.

Adobe Animate CC var ancak o iki boyutlu için kullanılıyor. 3D bir animasyon için bir sürü program var ama sokaktan geçenin bile bildiği en basitinden Blender.
Sokaktan geçen herkes ne kadar blender biliyor? Mesela herkes Python kolay diye öğrenmeye çalışıyor ama inanın Python ile sağlam projeler yapmak öyle kolay değil. Ha bakarsın kütüphanelere ve videolara yazarsın ama bunu yapan ne kadar iyi biliyor? Mesela o Python biliyorum diyen adamlar editör olmadan kağıt üzerinde yüzlerce kod yazabilir mi?

Zaten UE size proje oluştururken sorar: mimari proje mi, film (animasyon vb.) mi yoksa oyun mu yapmak istiyorsun diye.
Zaten sadece oyun motoru demedim, sinematik yapılabildiğine göre animasyon için de kullanabilirsiniz yazdım. Cümlemde "sadece sinematik yapılıyor" gibi bir şey de geçmedi. Daha dikkatli okursanız sevinirim.

Zaten sadece oyun motoru demedim, sinematik yapılabildiğine göre animasyon için de kullanabilirsiniz yazdım. Cümlemde "sadece sinematik yapılıyor" gibi bir şey de geçmedi. Daha dikkatli okursanız sevinirim.
Unreal Engine´de sinematik sahne oluşturulabiliyor bundan yola çıkarak animasyon yapabilirsiniz.

Ben bu cümlenize karşılık yazdım. Zaten öyle bir şey yazmadınız ama kendi yazdığınız şey "animasyon sadece sinematikten yapılabilir" anlamında. O yüzden yazdım. 🙂

Unreal Engine´de sinematik sahne oluşturulabiliyor bundan yola çıkarak animasyon yapabilirsiniz.

Ben bu cümlenize karşılık yazdım. Zaten öyle bir şey yazmadınız ama kendi yazdığınız şey "animasyon sadece sinematikten yapılabilir" anlamında. O yüzden yazdım. 🙂
"animasyon sadece sinematikten yapılabilir" ile sinematik yapılabildiğine göre animasyon da yapabilme imkanınız olur çıkarımının aynı şey olduğunu düşünmüyorum ama yine de siz bilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı