Until Dawn'ın PS5 çıkışı, Sony'nin 2024 felaketi Concord'dan %28 daha zayıf

• Konuyu başlatan 490836
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.130
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Bu sözde Remake sürümde oyunda doğrudan ilerlemenizi engelleyerek oyunu kalıcı olarak bozan onlarca hata var. Steam'de oyunun farklı bölgelerinde Quick time Event çıkmadı diye oyunu kilitlenen çok insan var.
Ayrıca oyunun Remake'i orijinalinden daha kötü gözüküyor.
Kimsenin bu oyun için bir Remaster vs. istemediğini de göz önünde bulundurursak böyle olması normal.

Kaynak:

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün akşam başlayıp sabaha doğru bitirdim, deneyimlerim şu şekilde.

Max ayarlarda 1080p'de 6900XT sistem 30 FPS'lere düştüğü yerler oldu, ortalama 60-70 FPS oynadım.
Her sahne değiştiğinde drop giriyordu. Gördüğüm en kötü optimizasyon diyebilirim.

Optimizasyon demişken, oyunu her kapattığınıza grafik ayarları eski haline geliyor.
Ek olarak HDR, FSR FG ve RT çalışmıyor. Kalite 🙂

10 kere falan çöktü ve envanteri açınca da oyun o ekranda takılı kalıyor.
Restart atmak gerekiyor, tabi save almadığından 10-15 dk oynadığım bölümü tekrar etmek can sıkıcı.

Karakter kontrolleri orijinalde bu şekilde mi bilmiyorum lakin remake sürümünde hareket etmek kanser.
Örneğin 1 kere W tuşuna hızlıca bas bırak yapsanız bile karakter 3-4 adım atıp duruyor.

Özet olarak kesinlikle AAA bir yapım değil, Ragnarok 50 dolarken buna 60 dolar yazmak rezilliktir.

Bazı oyunların PC'ye bu kadar geç gelişi hevesi kırdı. PS'a sahip olmayan insanlar bu oyunu YouTube üzerinden izleyerek defalarca bitirmişlerdir. Hem interaktif, sinematikli oyunların daha iz ilgi görmesi hem de oyunun bu kadar geç gelmesinin sonucudur bu oyuncu sayısı.

Bu oyunun yeri bende ayrıdır aslında. Korku kitaplarından fırlamış atmosferi, gerilimi çok iyi hissettiren bir oyun. Basit bir hikâyeye sahip olsa da oyun dünyasında böylesi bir işe girişen başka geliştirici olmadığı için nadirliğini koruyor. Ama bunlara nazaran geliştiricisinin bunun dışında da bir başarısı yok. Bu oyun PS4'de kasan nadir yapımlardan biriydi. Konsollardan uçak gibi ses çıkmasını sağlıyordu. Böylesi bir oyunda sabit 30 FPS alamamak rezalet. Belki yaptıkları ilk oyun olmasından dolayı diyebilirsiniz fakat halen daha basit sorunları dahi düzeltemeyen bir firma ile karşı karşıyayız. Bu oyunun farklı bir geliştirici tarafından yeniden yapıldığını biliyorum fakat bozuk çıkmasında bir sebebi de temelinin bozuk olması.

Karakter kontrolleri orijinalde bu şekilde mi bilmiyorum lakin remake sürümünde hareket etmek kanser.
Örneğin 1 kere W tuşuna hızlıca bas bırak yapsanız bile karakter 3-4 adım atıp duruyor.
Evet, böyleydi hocam. 😂 Bazen bir odaya yanlışlıkla girdiğiniz zaman o lanet fiziği ve kamera açısı yüzünden karakteri yönlendiremiyordunuz.

Son düzenleme:
Bazı oyunların PC'ye bu kadar geç gelişi hevesi kırdı. PS'a sahip olmayan insanlar bu oyunu YouTube üzerinden izleyerek defalarca bitirmişlerdir. Hem interaktif, sinematikli oyunların daha iz ilgi görmesi hem de oyunun bu kadar geç gelmesinin sonucudur bu oyuncu sayısı.
Bu güne kadar sıfır spoiler geldim, şu oyunu doğru düzgün yapsalar mutlu ayrılabilirdim ama olmadı aga.
Vaov ne yapımdı be diyebilecekken aha yine çöktü bip dediğim bir yapım olacak kalacak.

Evet, böyleydi hocam. 😂 Bazen bir odaya yanlışlıkla giriyorsunuz ve o lanet fiziği ve kamera açısı yüzünden karakteri yönlendiremiyordunuz.
Hiçbir ilerleme kat edememişler neredeyse 10 yıl olacak, kocaman sony böyle işler yapıyorsa durum vahim.

4070 Ti Super 2K RT Max ayarlarda yarısına kadar gelip sildim. Grafikler ve yüz mimikleri berbat. Ray Tracing Full olmasına rağmen açık değilmiş gibi bir görüntü var. Animasyon yine çok zayıf. Hiç mi bir şeyi elden geçirmemiş bu adamlar? 60 dolar bunun neyine? 33 dolara satılan Silent Hill 2 çok daha iyi gözüküyor. Sözde ikisi de remake diye geçiyor ama Silent Hill 2 tokatlar geçer.

Bu güne kadar sıfır spoiler geldim, şu oyunu doğru düzgün yapsalar mutlu ayrılabilirdim ama olmadı aga.
Vaov ne yapımdı be diyebilecekken aha yine çöktü bip dediğim bir yapım olacak kalacak.
Bu oyunu özel kılan şey beklenmedik şekilde gelişen olaylar ve o olaylar karşısındaki reaksiyonlarınız. Bunun için spoiler yememeniz bu noktada iyi olmuş. Keşke düzgün bir şekilde çıksaymış da ilk oynayışınız daha düzgün olsaymış. O zaman kesinlikle seveceğiniz bir yapım olabilirmiş. Ben bu oyunu PS4 kiraladığım zaman oynayıp bitirmiştim. 30 FPS'nin altına düşmesi ile o zaman da beni soğutmuştu. Şu oyunu sorunsuz oynamak kimsenin kaderinde yok sanırsam.

Hiçbir ilerleme kat edememişler neredeyse 10 yıl olacak, kocaman sony böyle işler yapıyorsa durum vahim.
Bunu ben de anlayamadım. Yapım bittikten sonra kimse tarafından test edilmemiş mi?

Konudaki oran PS5 için geçerli hocam. PC tarafında da durumlar pek iyi değil gerçi.

Konudaki oran PS5 için geçerli hocam.
PS5 için olduğunu kaçırmışım ama konsolda böyle olması daha mantıklı. 9 sene önce çıkmış bir oyuna 60 dolar istemek hiç mantıklı değil. Üstüne bir de hatalı oyun. Eski oyuna sahip olanların alması için bir sebep yok.

PC tarafında da durumlar pek iyi değil gerçi.
Şu rakamlardan belli oluyor zaten.
Screenshot_20241009-164421.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı