Upload hızları niye artmıyor?

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Evet, niye bu upload artmıyor? Yani bu upload hızları korona olmasa bile bize gerekli artık. Dün donanım haberin 2 ay önceki canlı yayını izledim. Forumlarda niye upload artmıyor diye konular açılınca arayıp duruyormuş firmalar. Millenicom donanım haberde verdiği röpartajda kendileri upload hızlarını artırmak istediklerini söylüyor. Standart olarak herkese 8 Mbps upload verelip demişer. İsteyen 15-20 Mbps upload parayla alsın diye Türk Telekom'a iletmişler. Cevap almışlar mı hatırlamıyorum. Yani isteseler arttırılır fakat mesela TürkNet'in yapası var. Görüyoruz adamlar 60 Mbps'ye kadar upload alıyorlar. Bana ölçüm için gelen TT ekibinden abiye sordum. Niye artmıyor bu upload hızları ankastre kaldırmıyor diyor. Ölçümde gelen upload 51 şimdi ben burada küfür etsem haklıyım. Yani parayla satsalar gidip alacağım yeter ki versinler yok. Dıyorlar metro ethernete geçeceksin aylık bin TL ödeyeceksin. Ya ben kurumsal mıyım şaka gibiler ya. Ver bireysellere 20 Mbps upload hadi çok uzakta oturanlara var 10 Mbps yine bakalım keyfimize. Şimdi benim upload hızım 8 fakat bu da beni memnun etmiyor. Bir de diyorlar ki şimdi 30 Haziran'a kadar 8 Mbps ondan sonra yine 4 Mbps'ye düşücek. Ya ben gidip şimdi müdürlüklerinde sorun mu çıkarmam gerekiyor illaha? Yani devlet desen bir şey demiyor. Superonline upload yükseltse BTK'dan ceza alıyor. Bu arada cidden böyle. Mesela baz istasyonları sınırsız bir paketi kaldıra biliyor. Superbox'ta sınırsız 4.5G vardı kaldırdılar bunun sebepi BTK'dan ceza almaları. Bunu ben Mesut Çevik'ten duydum.
BTK her şeyi sınırlandırıyor. Altyapı kaldırıyor olmaz kardeşim diyor. Ha TT bir şey yapıyor mu? Hayır yapmıyor. Ama Superonline daha düzgün hizmet vermek istiyor BTK engelliyor. Neymiş sen ona 20 veriyorsun diğer komşu 5 alıyor. Aynı fiyatı ödüyor diye bahane ediyorlar. Ben cidden bu durumdan bıktım artık olan hep biz son kullanıcıya oluyor. Mesela hatırlarsınız ortak altyapı yapalım demişti firmalar. Superonline, Kablonet ve Vodafone bilin bakalım kim karşı çıktı. Evet Türk Telekom'cum belki şu an ortak altyapı çalışmaları olsaydı. Şu an ADSL'i bile hatırlamayacaktık herkesin evinde fiber İnternet'i olacaktı. Sırf şu firmalar boş bahaneleri yüzünden bize patlıyor. İsteyince de olmaz diyorlar bir çözüm üretelim diyoruz. Yine hayır diyorlar. Yani sizin düşünceleriniz ne ben uzun uzun yazdım içimi döktüm. Hep bize patlıyor bu saçma şeylerden. Nereye şikayet edeciğimizi şaşırdık yeminle. Bu arada sizin düşüncelerinizi soruyorum fakat "TT bu, vermez" gibi yorumlar yapmayın. Düzgün asıl gerçek sebeplerini söyleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
1592819312867.jpeg

Benim normalde 6 civarlarında oluyordu 3 aydır böyle sebebini anlayamadım .

Firmalar insanlara düşük Upload hızlarının yettiğini düşünüyorlar. Ortalamaya vurursak insanların yüzde kaçı mesaj göndermek dışında upload yapıyordur? Taş çatlasın %10.

Hal böyle olunca, bu %10'luk dilimin de sesi az çıkınca firmaların da işine geliyor. "Verelim 30Mbps Download, 2Mbps Upload. Zaten bunlar keriz, internet hızlı açılıyor diye seviniyorlar." Adamların mottosu bundan başka bir şey olamaz.

Edit: Kendi yaşadığım mahalleye tam 12 sene önce Fiber altyapısı kuruldu ve ortalama paketlerim 8-10Mbps upload hızındaydı. Yayın açtım, oyun oynadım. Hiçbir zaman da yetmediğini görmedim. Hala Türkiye'de fiber gitmeyen binlerce mahalle var. Ne denetim var ne hizmet. Sesini çıkartırsan suçlu sen oluyorsun malesef. Gerçekten böyle bir ülkede yaşıyoruz.

Ülke gelenlinde altyapı ile ilgili sorunlar var. Altyapı sorunu çözülmediği sürece hızlar düşük olacaktır.

Bazı yerlerde var bazı yerlerde yok. Mesela bende yok benim evime 51 Mbps upload geliyor.
Şöyle düşün sen uploadın 1 olsa da 100 olsa da parasını vereceksin o zaman neden sana daha yüksek upload bağlasınlar?

Uploaddım 1 olsa sallıyorum 10 TL öderken 100 olunca da 10 TL mi ödeceğim? Birazcık mantıksız seninki. Sallıyorum 50/20 paket sundu 80 TL diyelim. Gidipte 50/50 sununca 80 TL'ye mi satacak?

Ben de resmen dağın dibinde yasıyorum. Dağda da firmaların vericileri var sanırsam nasıl anlatacağımı bilmiyorum santral gibi bir sey 😀 15 Download 20Upload aldığım bile oldu. Tarife ne olursa olsun Upload 15in altına inmiyor garip bir sey 😃

Firmalar insanlara düşük upload hızlarının yettiğini düşünüyorlar. Ortalamaya vurursak insanların yüzde kaçı mesaj göndermek dışında upload yapıyordur? Taş çatlasın %10.

Hal böyle olunca, bu %10'luk dilimin de sesi az çıkınca firmaların da işine geliyor. "Verelim 30Mbps download, 2Mbps upload. Zaten bunlar keriz, İnternet hızlı açılıyor diye seviniyorlar." Adamların mottosu bundan başka bir şey olamaz.

Edit: Kendi yaşadığım mahalleye tam 12 sene önce fiber altyapısı kuruldu ve ortalama paketlerim 8-10MBPS upload hızındaydı. Yayın açtım, oyun oynadım. Hiçbir zaman da yetmediğini görmedim. Hala Türkiye'de fiber gitmeyen binlerce mahalle var. Ne denetim var ne hizmet. Sesini çıkartırsan suçlu sen oluyorsun maalesef. Gerçekten böyle bir ülkede yaşıyoruz.

Sen fiberde 8-10 Mbps upload kullanmışın. Ben şunu diyorum VDSL2'de ne kadar fazla upload olursa hiç ping çıkmadan rahat yayın yapılır. Ben bizzat test ettim. 7 Mbps upload verine LoL'deki pingim 14'den 20-21 oluyor. 3 Mbps upload verdim pingim 14'den 15 oluyor. Yani bana 20 Mbps verselerki altyapı kaldırıyor. Ping olayı olmadan rahat yayın açabilirim.
Ben de resmen dağın dibinde yasıyorum. Dağda da firmaların vericileri var sanırsam nasıl anlatacağımı bilmiyorum santral gibi bir sey 😀 15 download 20upload aldığım bile oldu. Tarife ne olursa olsun upload 15'in altına inmiyor garip bir sey 😃

TürkNet yapa mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı