USB 3.0 ve Type-C portunda takılmalar ve yavaşlamalar oluyor

elcezeri42

Hectopat
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
seagete 4tb hdd
Ekran kartı
gtx 1050ti
İşlemci
i5 8300h
Merhaba, son birkaç gündür USB 3.0 ve Type-C portlarında takılma sorunum var. Acer Nitro 5 AN515-52 laptopum ve birkaç adet taşınabilir hard diskim var. Hard diskleri sol kısımda yer alan USB 3.0 ya da Type-C portuna takınca yavaşlama ve takılmalar oluyor. VLC'de film izlerken ilerletmeye çalıştığımda takılıyor. Klasörler arasında geçiş yaparken takılıyor ve sinir ediyor. Cihazı çıkarıp sağdaki iki adet USB 2.0 portlarına taktığımda sorun düzeliyor. Bu neden olur? Laptop 4-5 senelik olduğu için mi? Yoksa yazılımsal bir problem mi?

Not: Laptopumu ya da diskleri düşürmedim ya da başka bir şey yapmadım. Birdenbire bu sorun başladı.

Son düzenleme:
Merhaba, son birkaç gündür USB 3.0 ve Type-C portlarında takılma sorunum var. Acer Nitro 5 AN515-52 laptopum ve birkaç adet taşınabilir hard diskim var. Hard diskleri sol kısımda yer alan USB 3.0 ya da Type-C portuna takınca yavaşlama ve takılmalar oluyor. VLC'de film izlerken ilerletmeye çalıştığımda takılıyor. Klasörler arasında geçiş yaparken takılıyor ve sinir ediyor. Cihazı çıkarıp sağdaki iki adet USB 2.0 portlarına taktığımda sorun düzeliyor. Bu neden olur? Cihazım 4-5 senelik olduğu için mi? Yoksa yazılımsal bir problem mi?

Not: Laptopumu ya da diskleri düşürmedim ya da başka bir şey yapmadım. Birdenbire bu sorun başladı.
SSD var mı?

Laptopunun modeli nedir?
Yazmıştım Acer Nitro 5 AN515-52 ve 2019 model olması lazım. 2019 sonu almıştım.

laptopta var, ama usb portlarımda ya da yazılımında bir şey var diye düşünüyorum. Az önce usb 2.0'a alınca harici harddiski sorun düzeldi ve şu an kullanıyorum

Laptop kasmıyor ve takılmıyor. Sadece USB 3.0'a takınca hard disk ve içindekilerde kasma var. Sorunum bu.

Yazmıştım Acer Nitro 5 AN515-52 ve 2019 model olması lazım. 2019 sonu almıştım.

laptopta var, ama usb portlarımda ya da yazılımında bir şey var diye düşünüyorum. Az önce usb 2.0'a alınca harici harddiski sorun düzeldi ve şu an kullanıyorum

Laptop kasmıyor ve takılmıyor. Sadece USB 3.0'a takınca hard disk ve içindekilerde kasma var. Sorunum bu.
Siz laptopun usb sine harddisk takıp harddiskin portunamı takıyosunuz?

Siz laptopun USB'sine hard disk takıp hard diskin portunamı takıyosunuz?

Yazılanı tam anlayamadım. Hard diskin kablosunu yani usbsni laptoptaki USB 3.0'a takıyorum her zamanki gibi. Hard diskin o portunu tak çıkar yapmıyorum yani sürekli.

Güncelleme: Sadece 4TB olan harici diskim takılıyor. 1TB olanda böyle bir sorun yok. Ben bu 4TB olan diske 1 ay önce 30-40 bin tane fotoğraf kısa video vs atıp ardından başka bir yere taşımıştım. O sebep olmuş olabilir mi? Nasıl çözerim acaba?

Son düzenleme:
Yazılanı tam anlayamadım. Hard diskin kablosunu yani usbsni laptoptaki USB 3.0'a takıyorum her zamanki gibi. Hard diskin o portunu tak çıkar yapmıyorum yani sürekli.

Güncelleme: Sadece 4TB olan harici diskim takılıyor. 1TB olanda böyle bir sorun yok. Ben bu 4TB olan diske 1 ay önce 30-40 bin tane fotoğraf kısa video vs atıp ardından başka bir yere taşımıştım. O sebep olmuş olabilir mi? Nasıl çözerim acaba?

Kral USB driveri yok glb ya.

Kral USB driveri yok glb ya.
bende masaüstünde anakrtın üzerindeki porta takınca bu sorunu yaşıyorum ama kasanın üzerindeki porta takınca takılma olmuyor neyden kaynaklı olabilir?

ne oldu halletinmi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı