Usb belleği windows'ta kendi boyutunda kullanma

yozlasdas

Kilopat
Katılım
13 Eylül 2011
Mesajlar
526
Yer
Kocaeli, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
denizci
Bildiğiniz üzere windows depolama alanında 1mb'ye 1024kb diyiyor. Bu durum usb belleğimde 600mb veri kaybına yol açıyor.

8gb sandisk cruzer belleğim var. Kullanılabilir alan 7.40 gb. Atacağım film 7.47 gb. :p

Benim sorum ise windows'da bir program sayesinde mac, lunix vb. gibi veri aktarmak. Kendi boyutunu kullanmak. Acaba bunun bir yolu var mı ?
 
16 gb kullanıyordum.
Giden farkda büyük oluyordu. Nefret ediyorum bundan.

- - - Güncellendi - - -

7.47 GB lik film derken ?
Brazzers' dan 1080P video indirdim, boyutu bu kadar değildi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Filmin adı Contraband (Son vurgun) 1080p belki video indirdiğin için böyledir film uzun oluyorya. Bu güne kadar indirdiğim en büyük film görevimiz tehlike 4 1080p 14 gb yer tutmuştu. :D

Önceki filme geri dönersek mkvmerge programı ile istemediğim dilleri ayırıp yeniden filmi yaptım. 6.7 gb'ye düştü. Ama yinede ilk sorum cevaplanırsa iyi olur. :)
 
Maalesef böyle bir yöntem yok. Flash belleğinizi kullanabilmek için NTFS veya başka herhangi bir dosya sistemi ile biçimlendirmek zorundasınız. Bu da her halükarda alanın kaybolmasına neden olacaktır. Mac, Linux gibi veri aktarmak demişsiniz. Bu kullanılabilir alan konusu Windows ile alakalı değil. Mac ve Linux kullanıcıları da aynı sorundan muzdarip zira dediğim gibi bu bir dosya sistemi kısıtlaması.

Aslında işin gerçeği, üreticilerin 1024 MB = 1 GB'ı kabul etmemesinden dolayı çıkan bir saçmalıktan başkası değil. Yasaların elverdiği bir yerde biri bi güzel dava açsa eşşek gibi her üretici söylediği kapasiteyi sunmak zorunda kalır.
 
Daha çok veri sıkıştırmak için USB belleğin Allocation Unit Size değerini küçük tutabilirsin ama bu da okuma ve yazma sürelerini uzatacaktır. Her halükarda 4'se 4, 8'se 8 vb tam olarak kullanamazsın. Örneğin https://www.technopat.net/forum/windows-8/4988-windows-8-usb-bellekten-nasil-kurulur.html tutup da 4GB'lık USB belleği en ufak Allocation Size'da formatlasak bile Windows kurmaya yetmiyor, gereken tam 4 bile olsa ( GB'lık USB bellek kullanmak gerekiyor.
 
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı