Rufus ile görüyorsa onunla formatlayın. Eğer hata veriyorsa fiziksel sorunu olabilir. Resimdeki komut sırasını da yanlış yapmışsınız iyice okuyun.
Dün flashı çıkartıp dışarı çıktım. Gelince bakarım diye. Bu sabah taktım flash'a "kullanmadan önce biçimlendirmeniz gerekli" dedi. Biçimlendirdim tekrar 16 gb oldu. Şu elektronik-bilgisayar gerçekten garip ya...Rufus ile görüyorsa onunla formatlayın. Eğer hata veriyorsa fiziksel sorunu olabilir. Resimdeki komut sırasını da yanlış yapmışsınız iyice okuyun.
Verbatim 32Gb Flash diskim de RAW sistemine dönüşmüştü. Windows 10 da bütün söylenenleri yaptım ama sonuç alamadım. Minitool partition wizard 9.0 bootable ile format attım. Şimdi tamamen sorunsuz olarak çalışmaktadır.
1. yolu uyguladığımda ekteki sorunu alıyorum. Ayriyeten HP'nin programını kullanmaya çalıştığımda this device is write protected sorunuyla karşılaşıyorum fakat komutlardan disk bilgisine baktığımda ise yazma koruması kapalı gözüküyor. Windows'un kendi programıyla biçimlendirmeye çalıştığımda ise diğer ekteki sorun karşıma çıkıyor. Sanırım diskim bozuldu?İki yolu var;
1. Yol
Cmd yönetici olarak açın.
2. Yol
- diskpart yazın,
- list disk (burada usb belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
- select disk 1 (seçeceğiniz disk 1 numarada, gördüğünüz gibi 1 yazılı. 2 ise 2 yazın[Aklınızda tuttuğunuz])
- clean
- create partition primary
- select partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
- active
- format fs=fat32 (Eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz fat32 olan yere ntfs olarak yazacaksınız)
- assign
- exit
Linux, live bir disk ile diskinizi biçimlendirebilirsiniz.
Muhtemel. Zaten 16 gb içinde de bir şey yoksa atın gitsin sağlam bir şey alın. Resimde yönetici çalıştırmadığın görülüyor çalıştırdıysan sıkıntı yok.Sanırım diskim bozuldu?
fdisk komutu macOS´ta da var ve bu sayede formatlayabilirsiniz.sudo su komutuyla root olun.fdisk /dev/sdX komutunu girin (X gelen yere sürücü harfi gelecek. Benim örneğimde aynı komutun karşığı; fdisk /dev/sdb)d komutu ile partitionu silin.1 komutu ile 1. partitionu seçin ve Enter´a basın.d komutu ile diğer partition(lar)ı da silin.(fdisk otomatik olarak 2. partitionu seçecektir).n komutu ile yeni bir partition oluşturun.p komutu ile oluşturduğunuz partitionu birincil olarak ayarların Enter´a basın.1 komutu ile oluşturduğunuz birincil partitionu seçin ve Enter´a basın.w komutu ile yeni partition bilgilerini USB çubuğunuza yazdırın.umount /dev/sdX1 komutu ile USB sürücünüzü ayırın. (X gelen yere sürücü harfi ve numarası gelecek. Benim örneğimde aynı komutun karşığı; umount /dev/sdb1)mkfs.vfat -F 32 /dev/sdX1 komutunu girin. Aynı şekilde X gelen yere kendi sürücü harfiniz gelecek. Ayrıca bu komutu FAT32 dosya sistemi için formatlamak istiyorsanız kullanın. Eğer NTFS ya da ext4 gibi farklı dosya sistemlerine göre formatlamanız gerekiyorsa bunları da kullanabilirsiniz.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.