USB bellek yazma koruma hatası

bashtan

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde aşağıdaki resimde görülen SanDisk'in 128 GB Type-C USB belleği var. Bellek bir anda yazma korumalı oldu ve hangi yolu denediysem yazma korumasından çıkaramadım.

Denediğim yolları yazıyorum;

• CMD ile diskpart komutu denedim olmadı.
  • Aygıt Yöneticisi'nden belleği kaldırdım ve aygıtları yeniledim olmadı.
  • hkey_local_system'de "writeprotect" adlı 32 Bit ve 64 Bit 0 değerli key oluşturdum ama ikisi de işe yaramadı.
  • EaseUS adlı programı indirdim biçimlendirmeyi denedim olmadı. Toolkit bölümden yazma koruması kaldır seçeneğini denedim o da olmadı.

Belleğim çöp mü oldu ya da kurtarmamın başka bir yolu var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-07-08 172712.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-08 172712.png
    253,5 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende aynısını yaşadım. USB disk Security'den şifre koymuşum uzun uğraşlar sonucu buldum. Ayrıca flash diski bıçakla açmaya calistim sonrasinda iyi ki bulmusum.

USB disk Security'den parola güvenlik koymus olabilirsiniz.

Bu programı hayatımda ilk defa duydum o yüzden imkansız o seçenek.

Bir anda olması imkansız bir program ile yapmışsınız bende hatırlayamadım.

Bilinçli olarak bir program kullanmadım. Dosya kopyalama hızları düşmüştü son aylarda. Arkadaşımın tavsiyesiyle yazma ve okuma hızını test etmek için CrystalDiskMark adlı programı kurup hızını ölçmeyi denedim. Okuma da bir problem olmadı ama yazma ekranındaki değerler 0'ı gösterdi. Daha sonra da bir anda yazma korumalı oldu.

Merhaba,
Önce sorunuzu ve sorunuzu net bir şekilde ifade ettiğiniz için teşekkürler.
Çeşitli sorunları çözebilecek kadar bilgili bir kullanıcı olduğunuz aşikar.
Önce bir program tavsiyesi, pek çok işinize yarayacaktır, ücretsiz. Kurmanızı tavsiye ederim. Mevcut sorununuzu da bu program yardımı ile çözmeniz mümkün olabilir.

HDD/SSD sorunlarında kullanabileceğiniz bir diğer program. Klasik.

Yukarıdaki yazdıklarınıza dayanarak adım adım yöntem yazmıyorum. Eminim ki bu programları rahatlıkla kullanabilirsiniz. ( Link başlıklarını görmezden gelin. İçerik alakalıdır.)
EK : Lazesoft linkte ilk sıradaki home edition==> Download Lazesoft Products

Son düzenleme:
Merhaba,
Önce sorunuzu ve sorunuzu net bir şekilde ifade ettiğiniz için teşekkürler.
Çeşitli sorunları çözebilecek kadar bilgili bir kullanıcı olduğunuz aşikar.
Önce bir program tavsiyesi, pek çok işinize yarayacaktır, ücretsiz. Kurmanızı tavsiye ederim. Mevcut sorununuzu da bu program yardımı ile çözmeniz mümkün olabilir.

HDD/SSD sorunlarında kullanabileceğiniz bir diğer program. Klasik.

Yukarıdaki yazdıklarınıza dayanarak adım adım yöntem yazmıyorum. Eminim ki bu programları rahatlıkla kullanabilirsiniz. ( link başlıklarını görmezden gelin. İçerik alakalıdır.)
Ek: Lazesoft linkte ilk sıradaki Home Edition==> Download Lazesoft Products

Merhaba önerileriniz ve iltifatlarınız için teşekkürler ama zahmet olmaz ise adım adım yazabilir misiniz? Konu açıklamasında yaptığım şeyleri YouTube'deki videolardan saniye saniye bakarak yapmıştım. Yani bilgim var ama hiç kullanmadığım uygulamalar olduğu için problem olabilir. Açıklamanıza da gerek yok şunu yap falan deseniz bile olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı