USB ile ESET SysRescue Live Başlatamama Sorunu

@Emre Kağan
Tamam bu şekilde yaptığında bootable'yi boot menüden yapıyorsun değil mi yoksa bu şekilde HDD'den başlar.

BIOS default ayarda bilgisayarı başlatırken ESC basıp USB den devam ediyorum.

Edit: Fast Boot[Enabled] dediğiniz şekilde yaptığım zaman uyarıyı vermedi. Bunun okuma izniyle alakasını açıklar mısınız?

Son düzenleme:
@Murat5038 hocam BIOS'u açtım boot sekmesinin içine baktım ama göremedim. Sizce nerededir? Buldum galiba döneceğim yine.

@Murat5038 hocam kusura bakmayın biraz yorgunum daha sonra tarama yapacağım. Boot menüsünde buldum. Galiba üç seçenek vardı.
1) UEFI and Legacy oprom
2) Legacy oprom
3) UEFI oprom
Yalnız daha önceden bir defa tarama yaptım yapmasına ama UEFI and legacy oprom modunda. Sizce bu şekilde kalarak tarama yapsam bir sorun olur mu? Yoksa legacy oprom modunda da denesem aynı mı?
Yani hangi seçenek daha iyi sonuç verir?

Edit: Fast Boot[Enabled] dediğiniz şekilde yaptığım zaman uyarıyı vermedi. Bunun okuma izniyle alakasını açıklar mısınız?
Okuma izniyle sorun yoktu ki. Uyarıda Win 8 ve üzeri kullanıyorsan fastbot'u aç diyor. Bende sana onu açtırdım.
Yani hangi seçenek daha iyi sonuç verir?
1. seçeneği seçebilirsin. Sorun çıkarsa 3. olanı seçersin ama 1.'de sorun çıkmayacaktır.

Okuma izniyle sorun yoktu ki. Uyarıda Win 8 ve üzeri kullanıyorsan fastbot'u aç diyor. Bende sana onu açtırdım.

"Some of your Windows partitions could only be mounted in read-only mode." Burada sadece okunabilir gibi bir şey söylüyor ya sanırım ben buraya takıldım. ESET Rescuede de bir benzeri yazıyordu. Default ayar kullanırım hep ilk defa bu uyarı geldi. Fast Boot açınca Rescue'nin ne işine yarıyormuş ki?

Kaspersky Rescue Disk'in görevi nedir?
:) Görevi birkaç zararlının temizlenmesi için çıkmış(sality gibi), ilerleyen zamanlarda genel veritabanı ile güncelleme alıp tabanındaki zararlıları aktif korumasız bulup silmeye yarayan live bir imajdır. Kısaca AV'leri doğru şekilde kurmayı engelleyen, işleyişi bozulan bir AV'li bir sistemlerde kullanılmak için yapılmıştır.
KIS AV'nin bulamadığı yani gizlenen virüsleri Kaspersky Rescue Disk kesin olarak bulur mu?
KIS AV'si mi yazmak istedin KIS, AV mi? KIS AV'si ise ona göre devam ediyorum.
Öyle birşey yok KIS, veritabanında olan ve cloud tabandaki kullanıcı verilerini vs. birleşerek genel bir koruma sağlar. Live cd'ler amacını yazdığım şekilde yapıldığından sadece o amaçla kullanılmalıdır. Live CD'ler IS yerine geçmez.

Fast Boot açınca Rescue'nin ne işine yarıyormuş ki?
Fast boot güncel sistemlerde MBR'ye kadar olan denetlemeleri atlayıp direkt sistemi açmaya yarayan bir özellik olduğundan daha hızlı açılmasını sağlar sistemin. Yeniden başlat ile başlatılırsa fast boot ile bios'a girebilirsin veya uefi firmware ayarıyla. O yüzden güncel sistemlerde o ayarı yapmanı istemiş.

Fast boot güncel sistemlerde MBR'ye kadar olan denetlemeleri atlayıp direkt sistemi açmaya yarayan bir özellik olduğundan daha hızlı açılmasını sağlar sistemin. Yeniden başlat ile başlatılırsa fast boot ile bios'a girebilirsin veya uefi firmware ayarıyla. O yüzden güncel sistemlerde o ayarı yapmanı istemiş.

Şimdi anladım. Teşekkür ederim.

:) Görevi birkaç zararlının temizlenmesi için çıkmış(sality gibi), ilerleyen zamanlarda genel veritabanı ile güncelleme alıp tabanındaki zararlıları aktif korumasız bulup silmeye yarayan live bir imajdır. Kısaca AV'leri doğru şekilde kurmayı engelleyen, işleyişi bozulan bir AV'li bir sistemlerde kullanılmak için yapılmıştır.
Tam da yaşadığım sorunu söylediniz gibime geliyor. Hani diyorsunuz ya antivirüsün işleyişi bozulduğu antivirüslü sistemde kullanmak için yapılmıştır. Peki Kaspersky'nin 2015 sürümünden beri yaşadığım sorunu anlatayım buna benzer gibi geliyor. Bilirsiniz 2017 sürümü çıktı KIS'in. Ben 2015'ten beri şimdiye kadar tam tarama yaptığımda KIS en fazla 300.000 dosya tarıyor üstelik 10-15 dakika içinde. 2015'ten önce KIS 1.000.000 üzerinde dosya tarıyordu tarama süresi bir saat sürüyordu. Hiç bir ayarı da kurcalamama rağmen nasıl böyle oluyor? Şimdi tarama yaptığım zaman önce 3 saat sonra 5 saat kaldı taramanın bitmesine diye yazıyor. 5 dakika sonra bir anda 10 dakika kaldı diyor. Ne yapabilirim eskisi gibi tarama yapması için?

O bir sorun değil ki ve bu konu ile alakası yok. Önceden de konu açmıştın diye hatırlıyorum bu yüzden ve cevaplamıştım.
Yine kısaca cevaplayayım önceki sistemle bu sistemin arasında farklar olmuş ki o kadar dosya görüyor. Tarama teknolojisi de geliştiği için hızı yükseldi. Performansı da tabi yükseldi. Kısaca aynı dosyalar duramayacağından düşük gösteriyor olmalı ek olarak gelişen sisteminde zararsız dosyaları tekrar taramıyor değişkenlik olanları tarıyor.

O bir sorun değil ki ve bu konu ile alakası yok. Önceden de konu açmıştın diye hatırlıyorum bu yüzden ve cevaplamıştım.
Yine kısaca cevaplayayım önceki sistemle bu sistemin arasında farklar olmuş ki o kadar dosya görüyor. Tarama teknolojisi de geliştiği için hızı yükseldi. Performansı da tabi yükseldi. Kısaca aynı dosyalar duramayacağından düşük gösteriyor olmalı ek olarak gelişen sisteminde zararsız dosyaları tekrar taramıyor değişkenlik olanları tarıyor.
Yani sizde de eskisinden daha az dosya tarıyor KIS?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı