USB İle Format Atarken Missing Operation Hatası

cenqzHn

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2015
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama rehberinden faydalanarak kendime bir bilgisayar topladım. Windows 8.1 kurdum ancak elimde orjinali olmadığı için sürekli ürün anahtarı uyarısı tam ekranımı kaplayarak bana sorun oluşturdu.
Bende windows 7 kurmaya karar verdim.
Öncelikle bilgisayarımı açarak USB belleği biçimlendir dedim. Ntfs olarak biçimlendi. Daha sonra rufus ile ISO'yu yazdırdım. Aynı USB ile başka bilgisayarlara format attım ama kendi bilgisayarıma taktığımda winload.efi hatası verdi. Bu hatayı çözmek için uğraştım ama beceremedim.
Daha sonra SSD'yi gparted denilen bir işlem ile biçimlendirip sıfırladım ve ardından tekrar USB ile format atmayı denedim. Yine olmadı. Formatı başlatan ekrana bir türlü giremedim.
Rufus ile ISO dosyasını oluştururken mi bir yanlışlık yaptım acaba diyerek mbr bölüm düzeni yada BIOS'lu bölüm düzenleriyle tekrar USB oluşturdum. Her biri 30dk sürüyor. Farklı windows 7 ISO'larını da denedim.
Ancak bir türlü format başlatılamadı.
USB takıp başlatmaya çalışınca "Missing operation" hatası alıyorum.

Bana sıfırdan nasıl bir yol izlemem gerektiğini tarif edebilir misiniz?

Sayın @Recep Baltaş bu bilgisayarı çok az bilgi sahibi olmama rağmen videolarınız yardımıyla topladım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ancak şuan bu hatadan sonra ne yapacağımı bilemiyorum. Bazı yerlere paralı üyeliklerim var onların süresi geçtiği ve giriş yapamadığım için şuan çok üzülüyorum. Umarım en yakın zamanda yardımcı olursunuz..
 
Ben ISO yazarken bu programı kullanıyorum;
Windows USB/DVD Download Tool
Teşekkürler fakat bununla da "Missing operating system" hatasını alıyorum.
Anladığım kadarıyla SSD'yi yapılandırmam gerekiyor.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Tam 11 saattir bununla uğraşıyorum.

Şuan da BIOS ayarlarını yapıyorum.
Sata configiration ayarını "AHCI" yerine "IDE" yapmamı söylediler.
Birde bunu deneyeceğim.
Bu forumda kimse kimseye yardımcı olmuyor mu acaba?
 
Hocam bende medya sürücüsü bulunamadı hatası almıştım. Her şeyi denedim fakat sorun usb bellekteymiş. Belki sorun sizde de bellekte olabilir. @Silinen üye
Sağolun yardımınız için fakat USB çalışıyor.
Şuan SSD'nin içinde hiç bir dosya yok tamamen sıfırlanmış konumda. Biçimlendirdiğim için..
USB başlatamıyorum bir türlü. Siyah ekranda imleç yanıp sönüyor sadece. Öylece bekliyor.
 
USB belleğinizi aşağıdaki linkteki gibi temizleyiniz belki sorununuz düzelebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
USB değil DVD kulanın ve UEFI yerine Legacy modunda (Secure boot kapalı olacak) tüm diski sildikten sonra kurulum yapın. (Diski MBR'den GPT'ye dönüştürmek için silmelisiniz.)
Lisans anahtarınızı girip etkinleştirin sonra isterseniz Windows 10'a geçebilirsiniz.

Orijinal lisans anahtarınıza uygun Orijinal MSDN .iso dosyası kullanın ve DVD'yi Ashampoo Burning Studio 2015 ile (en yavaş hızda) yakın.

Not: İnternette MSDN adı altında güncelleştirme eklenmiş, üzerinde oynama yapılmış, 12 in 1 gibi isimleri bulunanların hiç biri orijinal MSDN sürüm olmayıp kesinlikle kullanılmamalıdırlar.
 
Disk yöneticisinden SSD'yi dinamik yaptım. Tabi bu işlemleri farklı makinada yaptıktan sonra ana makinada kontrol ederek yapıyorum. Dinamik yaptıktan sonra tamamen boş olan SSD ile bilgisayarı çalıştırdım. "BOOTMGR eksik" hatasını aldım. Şimdi sizin önerdiğiniz program ile USB'yi formatladım. Rufus ile isoyu yazdırıyorum. Birazdan deneyeceğim. Eğer boot ederse kullandığım isoyu dil ve bölge seçimi yaptıktan sonraki ekranda görmeyecek büyük ihtimalle. Orada da diskpart yapmayı düşünüyorum.

@Hakan Bey legacy moduna aldım fakat secure boot menüsünde sadece os type ve key management var. Os type içinde ise windows uefi mode ve other os var. Hangisini seçmeliyim?
 
Secure boot seçeneğinin karşısında disable yazmalı. Bazı BIOSlarda Secure boot'un kapatılabilmesi için parola konulması gerekiyor BIOS'a geçici olarak 123456789 gibi bir parola koyup Secure boot'u kapatın eğer yine de kapnmaz ise "Other OS" seçeneği ile deneyin.

Gelişmiş bir UEFI BIOS kullanıyorsunuz size sadece istediğiniz OSlar ile Secure boot'u kapatmadan boot edebilme olanağı sunmuş.

Güvenli Önyükleme (Secure Boot) Nedir? - Windows 8 Yüklü Gelen PClerde Başka İşletim Sistemi Yükleyememe Sorunu enpedi-Windows 8
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı