USB ön portları çalışmıyor

ceagle

Decapat
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda bilgisayar topladım. Ancak kasanın önünde bulunan portlar değişik bir prensipte çalışıyor. Bilgisayarı açtıktan sonra flash bellek ya da taşınabilir harddisk takarsam cihazın ışıkları yanıyor ama okumuyor. Ancak bilgisayar açılmadan takarsam ve daha sonrasında bilgisayarı açarsam okuyor. Bunun sebebi ne olabilir? Tüm sürücülerim güncel. Tüm kasa bağlantıları eksiksiz. İşin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi forumlar.
 
Bir parçayı yanlış takmış olabilirsin.
Veya parça bozuk olabilir (USB girişinin olduğu yerin olduğu yer)
Sen mümkünse bir bilgisayar tamircisine götürmelisin çünkü bu pek normal bir durum gibi durmuyor.
 
Bilgisayarcıya götürecek kadar büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Senin dediğin gibi yanlış takmış olsam hiç çalışmaz, tepki vermez flash bellek vs. Bilgisayarı açmadan takarsam görünüyor ve her türlü işlemi yapabiliyorum. Gariptir ki çalışır halde USB belleği çıkartır tekrar takarsam yine okumuyor. Çok garip gerçekten. BIOS ile alakalı bir ayar olduğunu düşünüyorum ama nasıl düzeltilir en ufak bir fikrim yok.
 
Gerçekten baya ilginç bir durum. Klasik öneri olarak sürücüleri silip yükleyin demişler denk geldiğim birkaç öneride ama onu yaptınız galiba?

xHCI sürücüsü eksik olabilir diyen bir çözümle de karşılaştım.

En güvenli seçenek bilgisayara bir daha format atmak gibi geldi bana. Anakartınız nedir? Anakartın sürücü sayfasına bir göz atalım.
 
Anakart Gigabayte B550 S2H modeli. Yeni teknoloji olduğu için böyle bir ayar yapılmıştır heralde. Bios sürümü en güncel versiyonda şuan. Chipseti de güncel. Küçük bir sorun ama can sıkıcı gerçekten.
 
Anakart Gigabayte B550 S2H modeli. Yeni teknoloji olduğu için böyle bir ayar yapılmıştır heralde. Bios sürümü en güncel versiyonda şuan. Chipseti de güncel. Küçük bir sorun ama can sıkıcı gerçekten.
Biraz ilkel bir çözüm yöntemi olacak ama, şunu dener misiniz? Yabancı bir forumda önerilmiş: USB device not getting along with Windows 10? Try this quick fix.

Biraz sağda solda gördüklerimi öneriyorum kusura bakmayın, yerinizde olsam bilgisayar da yeniymiş format atarak çözmeyi denerdim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı