Çözüldü USB portu elektrik var ama çalışmıyor

• Konuyu başlatan Dokei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 690
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dokei

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 sene önce falan hazır sistem almıştım. Ön kısmında 3 port vardı bu zamana kadar hepsini kullanmak zorunda kalmadım ve çalışıyordu diye hatırlıyorum. Deneyip denemediğimi hatırlamıyorum.
Geçen denerken 2.0 olan 2 tanesinden birinin çalışmadığını fark ettim. Bir sürü USB denedim hepsinde elektrik var ama çalışmıyor. Ne için böyle anlamadım.

Ne yapmam lazım sizce? Kasanın garantisi var ama İtopya kargoda bir sorun çıkarsa sorumluluk almayacağını söylüyor.

Çözüm
Gigabyte H160M k
Arıza varsa napmamı önerirsiniz hocam?

Hocam kartınızın kılavuzunu kontrol ettim, sadece 2 port destekleyen tek bir konektör var (bir de USB3 konektörü var), ben size eğer varsa ikinci konektörü önerecektim ama ne yazık ki yok.

Clip_27.jpg

Gene de hocam şunu tavsiye edebilirim. Öncelikle kablonun anakart ucundan emin olun, düzgünce/sıkca pin atlanmadan takılmış olsun. O kablonun bir de kasa tarafı var, ön panel portlarının lehimli olduğu bir devre kartı vardır ve ona takılır. Bir de onun düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin. Kabloda bir sıkıntı yok ise, USB soketin kendisini de kontrol edin: Fiziksel durumu düzgün mü (çalışan ile karşılaştırın), lehimler sağlam mı? Sokette arıza gördüyseniz, ve lehim yapabiliyorsanız, bu tür karta lehimle monte için soketler bulunuyor piyasada, değiştirebilirsiniz.

resim_2025-01-23_191049347.png

Eğer hala çalışmıyorsa ve donanımda gerçekten bir arıza varsa bunun halen bu yukarıda temsili resmini paylaştığım kasa tarafında olması büyük ihtimal. Eğer kasanız markalı/servisli bir ürün ise değiştirme şansınız olabilir bu parçayı.

Değiştiremiyorsanız eskiden 3.5" sürücü yuvaları için usb port aparatları olurdu, kasanıza uygunsa bunlardan da edinebilirsiniz:
resim_2025-01-23_191853240.png

Eğer arıza anakart tarafındaysa yapılacak bir şey yok. Ama o durumda da arka portlara kablolu bir USB hub bağlayarak ön tarafa uzatır ve onu kullanabilirsiniz.

resim_2025-01-23_192207887.png

Her ihtimale karşı şunu da hatırlatayım, kontrolü birden fazla USB cihazla yapın (flash, fare, klavye, harici disk...) çünkü tek bir cihazla yapıyorsanız, o cihazın da arızalı olma ihtimali var.
Hocam kasayı açmadan önce USB çoklayıcı takmayı denedim oldu çalışıyor yani çoklayıcı çalışıyor nedense acaba içindeki pinler falan mı bozuk çok anlamıyorum.

Hocam bahsettiğim içsel bağlantı kablosunu her iki uçta da kontrol ediniz, gevşeme/arada bir temassızlık ihtimali daha da arttı bu söylediklerinizden sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı