USB'den direkt Windows 10 çalıştırmak mümkün mü?

Cursoo

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2018
Mesajlar
35
Çözümler
1
Yer
İstanbul,Beykoz
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1525283096
Arkadaşlar sorum açıkça belli. USB'den Windows 10'u kurmak değil direkt USB'den çalıştırmak istiyorum. Mümkün müdür? Sebebim ise SSD'ye kurulu olan Windows'um bozuldu ve dosyalarımı kurtarmak istiyorum. USB'den çalıştırıp bütün gerekli dosyalarımı harddiskime depolayacağım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorum açıkça belli. USB'den Windows 10'u kurmak değil direkt USB'den çalıştırmak istiyorum. Mümkün müdür? Sebebim ise SSD'ye kurulu olan Windows'um bozuldu ve dosyalarımı kurtarmak istiyorum. USB'den çalıştırıp bütün gerekli dosyalarımı harddiskime depolacağım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Live'den bahsediyorsunuz, çalıştırabilir. Ama çok zevksiz olduğunu duymuştum çok yavaş çalışıyormuş Live olarak.
 
Hayır. Linux ile yapabilirsiniz.
Linux ile erişim sağladığımda ssd ve hdd'ye ulaşabilirim değil mi? Herhangi bir sıkıntı olmaz.
Windows to Go'ya bakabilirsiniz.

Tabii alternatif olarak aynı şekilde bir GNU/Linux dağıtımını live olarak da kullanılabilir. Ki bu benim önereceğim yöntem.
Cevabınız için teşekkür ederim Linux ile deniyicem sanırım fakat yukarıdaki soruyu sizde cevaplandırabilirseni sevinirim.
 
Hangi bilgiye dayanarak hayır dediniz?
Öncelikle böyle bir yol olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat bu yöntemi şuan kullanmam benim için biraz sıkıntı olabilir elimde 16 gblık yazma ve okuma hızı yetersiz bir flash bellek var. Linux kurup işlemlerimi tamamlamayı deniyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı