USB'den PC'ye bulaşan trojan virüsü

kozmozuya

Kilopat
Katılım
2 Ekim 2016
Mesajlar
23
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda flash belleğimi birkaç belge çıkartmak için internet kafeye götürmüştüm ama maalesef virüs bulaşmış. Kaç gündür Windows Defender Kaspersky Malwarebytes tam taramalarını yapıyorum, Defender ve Kaspersky gerçek zamanlı korumada birkaç trojan buldular phonzy, Kryptik.gen vs. bunlardan birini veya tamamını bilemiyorum ama silebildiler sanırım ancak şu Kryptik.gen denen trojanın bulunduğu klasör normal şartlarda silinmiyordu "this directory is not empty." diyerek ve sürekli bir uyarı vermeye başladı o klasörün içindeki DLL dosyasıyla alakalı. Ben daha sonra internete bakarak sildim klasörü ama uyarıyı vermeye devam ediyor.

20220808_184702.jpg


Ben tam olarak ne yapabilirim bu hatadan ve virüslerden tamamen kurtulmak için?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum kalıcı çözüm.
Benim de aklımda o var ama elimde bir tane flash bellek var ve evdeki diğer bilgisayara takıp kurulum belleği yapmaya çalışırken virüslü PC'den oraya da bulaşma ihtimalinden endişe ediyorum. Virüs olduğunu fark ettiğim anda flashı biçimlendirdim ve ana dizine yazmayı kapattım bi klasör açtım oraya atıyorum ne atıcaksam. An itibariyle flash belleği virüslü bilgisayara birkaç defa taktım ama hiçbir şekilde kaspersky virüs algılamıyor bellekte. Sizce bu halde kurulum USB'si hazırlamak güvenli midir?

Eğer Flash'da önemli bir şey yoksa Flash'ı biçimlendirerek içindekileri temizleyin.
İlk yaptığım bu oldu zaten ama bir defa Flash'ın içindeki kısayola tıklamış bulundum. Şimdi bellek virüsten temizlenmiş görünüyor ama bilgisayardan emin değilim.
 
Format en iyi çözüm.
Anladım teşekkürler. Fakat yukardaki mesajda anlattığım gibi elimde şuan tek bir flash bellek var ve şimdi virüslü bilgisayara takıp biçimlendirsem tekrar bulaşacak, bu halde diğer bilgisayara taksam bu sefer o bilgisayara da virüs bulaşma ihtimali var. Ne yapmam gerekli? Bir de merak ettiğim bi başka konu belleği bu olaydan sonra NTFS olarak formatladım ve boş alanı içinde hiç dosya yokken 28.7/28.8 gösteriyor. Şimdi içinde sadece bir klasör ve onun içinde de benim attığım 7 tane PDF dosyası var fakat Kaspersky ile tarattığımda 45 dosya tarandı diyor. Gizli dosyaları göster dediğimde bir şey değişmiyor. Geri kalan dosyalar neyin nesi?
 
Yeni USB almana gerek yok internet üzerinden tekrar kurulum yapabilirsiniz kablo ile bağlan internete yeter.
Windowsun sıfırlama - herşeyi sil - buluttan kurulum.
 

Geri
Yukarı