USB'siz Boot sorunu

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.418
S

Silinen üye 164587

Ziyaretçi
Selamlar,
High Sierra'yı kurmayı sonunda başardım. Clover EFI'yi rehberdeki gibi configurator ile mount edip kopyaladıktan sonra ne Mac ne de Windows sistemde Boot edilemiyor bunu nasıl çözebilirim?
Mac Boot ederken çıkan mesaj:
20200605_162718.jpg

Not: NVIDIA web sürücüleri ve Realtek ses sürücüsünü kurup yeniden başlattıktan sonra Mac açılmamaya başladı. Windows ise hiçbir şekilde boot olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam EFI klasörüne ne yaptınız da bu hale geldi? Şöyle yapın; ilk macOS kurun, 2 Partition olarak birisini HFS olarak (macOS için ayırın) birini extended journaled olarak da Windows için ayırın.

MacOS kurulumunu bitirin. Ardından Clover falan kurmadan Windows kurulumunda macOS kurulumundaki oluşturduğunuz bölüntüyü silip yeni bir şekilde kurun. Ardından macOS kurulumunu devam ettirin Clover kurun.

Tek yaptığım EFI klasörünü, USB'deki EFI ile değiştirip config.plist dosyamı yüklemek oldu 😅

Sanırım bahsettiğiniz yöntemde yeni bir Windows kurmam da gerekiyor ama Windows'da yaklaşık 1TB veri var. Windows'u kaybetmemem lazım. MacOS'u tekrardan kurup EFI onarma yolu var mı?

Clover configurator ile mount edip, Clover klasörünü EFI'nin içerisine attıysanız böyle olmaması lazım.
Tam olarak dediğim gibi mi yaptınız yoksa bir yerde bir yanlışlık oldu mu?

Clover ile mount ettim daha sonra USB'de bulunan EFI'yi, EFI klasörüne atıp çıkan pencerede replace'i seçtim. Sonra NVIDIA web sürücülerini kurdum. Yeniden başlattığımda bu haldeydi. Clover'dan Unmount etmemiş olabilirim fakat bundan olduğunu sanmıyorum. MacOS kurulumunu başlattım. Önceki kurulumun olduğu klasördeki EFI bu şekilde görünüyor.

20200605_170017.jpg

Evet gerekiyor. USB'ye uygun plist dosyasını yükleyip USB'den Boot edip değiştirebilirsiniz.

Elimde Windows imajı yok. Şu an bir nevi kısır döngüye girdim.
Başlıkta yazmıştım fakat değiştirilmiş SSD'de Windows var. HDD'nin bir bölümü de Windows'a ayrılı diğer alan Paragon ile bölünerek MacOS'a ayrıldı.

MacOS te açılmıyor ki. Sadece USB'den kurulumdan disk utulity ile bakabiliyorum onda da yukarıda attığım gibi görünüyor :(
MacOS'in kurulu olduğu diskte Efi >Clover > ACPI içinde Windows klasörü var. Hatırladığım kadarıyla Windows EF'si SSD deydi bunda ise HDD'de.
İşin kötü yanı macOS'in kurulu olduğu diski silip takrar macOS kurup düzelteyim diyorum ama diski de silemiyorum ki disk utulity hata veriyor.
Şu an elimde Windows imajı var. @Recep Baltaş'ın.

Bu rehberini uygulayarak Windows'u Boot etmeyi başardım :)
@tristessehivernale @claus High Sierra'yı tekrar kurdum. Clover üzerinden Mount EFI dedim, EFI klasörü içerisinde Windows yok. Bu normal midir?

Açıkçası ne olduğunu anlayamadım. Yeniden MacOS kurdum. Efi ile oynama yapmadan Flash ile boot edeyim dedim fakat yine aynı hatayı aldım tek fark Windows EFI'sini ayrı bir part olarak açtığımdan etkilenmemek oldu. Şimdi clover'ın olduğu EFI'yi silip tekrar kurulum yapmayı deneyeceğim. Kafaya taktım o High Sierra kurulacak :)

Silinen üye 164587, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı