USB'ye Kalıcı Linux Kurmak

Zaten Kali'yi indirip anlattığım şekilde diske yazıp, bölümü isimlendirmeniz gerekiyordu. Daha sonra USB'de bulunan Kali'yi "Live" olarak çalıştırıp, dediğim komutları dikkatlice yazmanız gerekiyordu.
Dediklerinizi tek tek ve dikkatli şekilde yazdım. Fakat olmadı. İsimlendirmem gereken yer Ext4 formatına dönüştürürken mi yapacağım?

Kali donanımı çok da kullanan bir dağıtım değil.
Vmware veya VirturalBox üzerinde sanal olarak kullanabilirsiniz.
İşiniz bittiğinde ise sanal makineyi shutdown yapıp windows kullanmaya kaldığınız yerden devam edersiniz.
Ben bu usb'yi arkadaşıma vereceğim o da bilgisayarını başksına verecek kısa bir süre. Windows da ki klasörlerine erişmesini istemiyor böyle bir şey istedi ben deniyorum. Peki ubuntu yapabilir miyim? İstediğim şekilde.
@Firehorse MK II Tekrar deneyeyim o zaman kusura bakmayın iş yoğunlu var biraz çok dikkat edemiyorum bazı durumlara.
@Firehorse MK II Yeniden USB'ye yazdım tekrar bir önce ki sayfada yazdığınız kodları tekrar deniyorum.
@Firehorse MK II Tekrar denedim olmadı dosyalar kalıcı kalmıyor. Başka yol var mı?

Son düzenleme:
Konu biraz eski olsa da bir sorum olacak. İşletim sistemini kurar iken USB'nin hepsini işletim sistemine mi ayırıyor? Yani ben Linux kurduktan sonra kişisel dosyalarımı SSD'ye atabilecek miyim yoksa artık SSD tamamen işletim sisteminin bir parçası mı oldu?

Ekleme: SSD taşınabilir şekilde. Sisteme monte değil

Son düzenleme:
Konu biraz eski olsa da bir sorum olacak. İşletim sistemini kurar iken USB'nin hepsini işletim sistemine mi ayırıyor? Yani ben Linux kurduktan sonra kişisel dosyalarımı SSD'ye atabilecek miyim yoksa artık SSD tamamen işletim sisteminin bir parçası mı oldu?

Ekleme: SSD taşınabilir şekilde. Sisteme monte değil
Eğer SSD'nizi ikiye ayırır ve bir kısmına işletim sistemini kurarsanız herhangi bir sorun olmadan diğer kısmını taşınabilir bellek olarak kullanabilirsiniz.

Eğer SSD'nizi ikiye ayırır ve bir kısmına işletim sistemini kurarsanız herhangi bir sorun olmadan diğer kısmını taşınabilir bellek olarak kullanabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler. Deneme yapmak için farklı bir USB'yi ikiye böldüm lakin Rufus iki farklı depolama alanı olarak görmedi maalesef. Nereyi yanlış yapıyorum?

1606906265689.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı