Çözüldü USB'ye Linux nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Raxxan1235

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro V15
32GB Ram
Rtx 3050 6GB
İntel Core İ5-13420H
Windows 11
USB'ye Pardus kurmak istiyorum, PC'ye bir şey olduğu zaman başlatıp kullanayım diye.

Çözüm
@Raxxan1235

@Ahmet06han kalıcı olması için bence başka bir USB ile kurulum yapın, yani 16 GB'lık bir USB varsa evde ona yazdırın ISO'yu, daha sonra kendi bilgisayarınızdan USB'yi başlattığınızda 2 USB yide takıp kurulum ekranı geldiğinde 64 GB'lik olana kurun. Doğrudan yazdırılınca kalıcı olmuyor.

Base 64 Bit olanı indirip kurun.

Ben becerememistim zamaninda, pek ugrasmadim ama yapimi bu sekilde.
Linux'da dağıtım kurmak Windows gibi değil.
BIOS'tan USB'den başlatığınızda otomatik deneme yani flashbelleten çalışıyor sonra masaüstünde install gibi dosya olur veya arama kısmından bunu bulup install dediğinizde kurar dağıtımlarda değişir tabii.

Size flashbelleğe kurulan işletim sistemi lazım bunun için talisos var ancak nasıl kurulur bir bilgim yok.

@Bayram Tempest hocam bilir.

Hocam Tails OS kurulumunu biliyorum ancak o da live.

@Raxxan1235 elinizde iki flash bellek var ise bir flasha 64 olmayana yani ISO'yu yazdirin, ondan sonra onu boot edip 64 GB olan flasha kurulum yapin.

Peki kurulumda USB'yi HDD gibi yutturabilir miyim yani olur mu öyle?

Hocam Tails OS kurulumunu biliyorum ancak o da live.

@Raxxan1235 elinizde iki flash bellek var ise bir flasha 64 olmayana yani ISO'yu yazdirin, ondan sonra onu boot edip 64 GB olan flasha kurulum yapin.

Olur mu öyle bende 6 tane var?

Peki kurulumda USB'yi HDD gibi yutturabilir miyim yani olur mu öyle.

Olur mu öyle bende 6 tane var.

Ben zamaninda konu acmistim. O sekilde yap dediler. Ben beceremedim. Deneyin. Belki yaparsiniz.

Deneyeceğim bilgi paylaşırım.
Olur o şekilde. Bir USB'den Live sistemi boot edip diğer USB'ye kurulum yapacaksın.

Size flash belleğe kurulan işletim sistemi lazım bunun için talisos var ancak nasıl kurulur bir bilgim yok.
Tails normal kullanıcılara uygun değil. Gazetecilerin görüşmelerinin gizli kalmasını sağlıyor. Porteus güzel olabilir. Hafiftir aynı zamanda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı