Yanlış düşünüyorsunuz, kişiye göre değişir. Neye göre kime göre usta oluyoruz? Yazılımda ustalık diye bir şey de yok. Ayrıca programlama öğrenmeden önce bir sürü değişken var, CS mantığını kavramak, matematik, fizik, algoritma ve veri yapıları. Tek bir dil ile de piyasaya atılamaz arkadaş, alana göre 2-3 dil öğrenmek lazım. Hepsine 10 bin saat ayırabilecek vakti var mı? Bir de problem çözme yeteneği de var ona da ayrılsın bir 10 bin saat, 70 bin saat etti şu saydıklarım. 10 bin saat neredeyse 3-4 yılsa 70 bin saati hesap etmek lazım.Günlük 10 saat ayır. 10 bin saat dolduğunda senden ustası yok.
Bitwise uzunca yazmış ama bende kısaca şunu söyleyeyim senin anlamana,alanına ve dediği gibi algoritma ve veri yapıları bilgine göre değişir.Herkese selamlar. Ben sıfırdan Python öğreniyorum ve bu işte ustalaşmak istiyorum, şu an daha başlardayım diyebilirim ama basit projeler geliştirebiliyorum. Size sorum, günde ne kadar ve kaç saat çalışma ile bir programlama dilinde (Python) ustalaşılır?
Yanlış bakış açısı.Günlük 10 saat ayır. 10 bin saat dolduğunda senden ustası yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.