Python Ustalaşmak için ne kadar çalışmak lazım?

Günlük 10 saat ayır. 10 bin saat dolduğunda senden ustası yok.
Yanlış düşünüyorsunuz, kişiye göre değişir. Neye göre kime göre usta oluyoruz? Yazılımda ustalık diye bir şey de yok. Ayrıca programlama öğrenmeden önce bir sürü değişken var, CS mantığını kavramak, matematik, fizik, algoritma ve veri yapıları. Tek bir dil ile de piyasaya atılamaz arkadaş, alana göre 2-3 dil öğrenmek lazım. Hepsine 10 bin saat ayırabilecek vakti var mı? Bir de problem çözme yeteneği de var ona da ayrılsın bir 10 bin saat, 70 bin saat etti şu saydıklarım. 10 bin saat neredeyse 3-4 yılsa 70 bin saati hesap etmek lazım.

Son düzenleme:
Net kavramlar aranmamalı;

Özellikle bir işe başvuracak seviyeye ne kadar sürede gelirim, staja başvuracak seviyeye nasıl gelirim, ne kadar sürede dilin ustası olurum vb. konular 5000 gün sgk primi ödedim emekliliğe hak kazandım tarzı bir hak ediş sistemine tabi değil.

Birisi 1 sene python çalışır, hayatında python kullanmamış bir yazılım mühendisi 2 hafta pythona bakar onun önüne geçer.

Birisi 10000 saat filanca python kursu videosunu oturur izler, beriki pythonda 4-5 tane proje yapar, onun önüne geçer.

Filanca kişi yıllarca python kodu yazmıştır ama kendini geliştirmemiştir, dildeki gelişmeleri, yeni kütüphaneleri vs. bilmemektedir, bu sebeple kendisinden çok daha genç, çömez bir geliştiricinin gerisinde kalmıştır.

Beriki kişi yeni mezundur, 100 saat python videosu izleyip 3 tane proje yapmıştır, python geliştirici iş ilanına başvurur, onun yerine 200 saat python videosu izlemiş ve 5 proje yapmış birisi işe alınır; tam tersi de olabilir, daha az video izleyip proje yapan kişi de daha kabiliyetli, paradigmalara daha hakim, mevzuyu daha iyi kapmış vb. diye işe alınabilir.

Filanca yerdeki 2 yıldır python kodu yazan yazılımcıya senior title'ı verebilir bir şirket, başka bir firma bunu 5 senede de, 10 senede de verebilir.

Dilde ustalaştığını düşünen biri pek çok paradigmaya hakim olmadığını, hatta bunları hiç duymadığını fark edebilir.

Mesela iş görüşmelerinde size ne yaptığınızı, nasıl yaptığınızı vs. sorarlar, basit, vasat şeyler yaptıysanız, benzer sizi geliştirmeyecek şeyleri senelerce de yapsanız bunun görüşmede size bir faydası olmaz, yani kendi kendinize basit temel projeler yapıp githubınıza da koyuyorsunuz diyelim, bunu yıllarca da yapsanız işverenin ilgisini çekmeyecektir. Yok filanca projelerde yer aldım, şöyle problemler çıktı onları şu şu teknikle çözdük, şu yöntemi kullanarak şunları geliştirdik vs. şeklinde bir şey anlatamıyorsa bir kişi, o işin ustası değildir zaten, henüz ustalık gerektiren bir şey yapmamıştır, ustalıkla çözülebilecek bir zorluğa denk gelmemiştir, ustalık seviyesinde de bir bilgi sahibi değildir.

Bu yüzden 3 ayda ustalaşırsın, 300 saatlik kurs var onu bitirince ustalaşırsın vb. diyenleri ciddiye almamak lazım diye düşünüyorum.

Herkese selamlar. Ben sıfırdan Python öğreniyorum ve bu işte ustalaşmak istiyorum, şu an daha başlardayım diyebilirim ama basit projeler geliştirebiliyorum. Size sorum, günde ne kadar ve kaç saat çalışma ile bir programlama dilinde (Python) ustalaşılır?
Bitwise uzunca yazmış ama bende kısaca şunu söyleyeyim senin anlamana,alanına ve dediği gibi algoritma ve veri yapıları bilgine göre değişir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı