Utanç Duvarı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Böyle bir site açmayı düşünüyorum özellikle de Sosyal medya üzerinden saldıranları ifşa etmek için.

Adam küfür ediyor. Şimdi buna dava açmaya gitsen savcıdan azar işitirsin bizi uğraştırma diye. Ama bu adamın adını İnternete koyacaksın küfürün ekran görüntüsü ile, oh mis. O dava açıp sildirmek için uğraşsın. Bunu ciddi ciddi düşünüyorum.

Whois kaydı gizli. Yurt dışı hosting falan... Malum, bazı davarlar hem küfür edip hem de peşine takılırlar.

Sitede mesela arabasını çift araçlık yere park eden de olacak, kız arkadaşına ifşa tehdidi yapan da.

Bir sonraki noktada Black Mirror bölümlerinden çıkma gibi herkes herkese puan verecek mesela. Kötü puan almamak için insan gibi insan olmak gerekecek.

Ben yapamazsam yasal dayanağı oturtan biri yapsın. Şikayetvar.com'un insanlar için olanı.

Tam bir distopya. Hadi bir daha küfür et Instagram'da bakalım.

Bunu düşüneyim.

Utancduvari.net :) Kim bilir belki bir gün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel düşünmüşsünüz. İnsanların saygısızlığından gına geldi.

BTK ve ziyaretçi çekme işini de unutmamak lazım. Ama fikir güzel.

Konu firmalar düzeyinde olunca ticari kaygılarla az biraz karşılık buluyor. Bireyler tarafında işleyeceğini düşünmüyorum.

Bizde:
  • ''Onların kanlarını akıtacağız'' diye ülkenin bir kısım vatandaşlarını tehdit eden adam, iş adamı ödülleri alıyor.
  • Uber'e karşı, ''Sorunumuz çözülmezse daha beter olur'' diye tehditler savuran taksiciler odası vergi indirimi ile ödüllendiriliyor.
  • Takım elbise ile mahkemeye giden tacizci, tecavüzcü ve katiller ceza indirimi alıyor.
Maalesef ülkemde birçok suç ceza yerine ödül ile karşılanıyor, bu hem halkın gözünde hem de idari kısımda böyle. İki araçlık yere park eden adam: ''burası bizim mahalle'' der, sosyal medyadan küfür eden adam: ''o muhalif der, terörist der...''

Sonuç olarak utanma, suçluluk hissetmene gerek olmayan bir ortamda ancak ''kahraman'' olursun. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Recep Bey, bu gibi densizlere daha iyi dersler gerekiyor. Daha çok lamer tipli, kendini dünyanın sahibi sanan yeni yetmeler bu gibi densizlikleri yapıyorlar. Yurtdışı offshore bir hesap açılarak, site içinden link verilebilir gibi düşünüyorum.

“Klavyede Bordo Bereli” olmak kolay. Bu tarz yapılan bir çalışma insanların yalnız olmadığı, en azından ailesinden korksa bile “Anonim” olarak sitede vakit geçireceğine inanıyorum. Güzel bir çalışma olabilir.
Toplum öyle bir noktaya geldi ki artık, damacanadan tutun, en yakınına bile istismarda bulunacak kadar aciz duruma gelmişler. utancduvari.com heyecanla beklemekteyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı