uTorrent güvenli mi?

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    66,7 KB · Görüntüleme: 22
Neden sildiğini belki programın verdiği koddan öğrenme şansımız olabilir. Her verdiği uyarı virüs var diye değildir.
  • Bazı programlar torrent programlarını komple engelleyebiliyor. Geçmişte kullandığım ve adını hatırlamadığım bir antivirüs -uTorrent'in yanında melek gibi olan- qBittorrent'in yüklenmesini bile engellemişti. Belki de illegal veya tehlikeli içerikler yaygın olduğu için böyle bir tavır olabilir. Emin değilim.
  • Bazı antivirüsler bu tür şeyleri PUP olarak işaretler. Bu virüs değildir. "Potansiyel olarak istenmeyen program" deniyor. uTorrent özelinde söyleyeyim. En son kullanmaya çalıştığımda arayüzü reklam doluydu. Antivirüs yazılımın adware olarak tanımlamış olabilir.
  • Bir ihtimalle coin miner olarak algılanmıştır. Gerçekten de bir ara uTorrent'in arka planda işlemciyi sömürdüğünü gördüm. Bu konuda haberler de vardı.

Sonuç olarak, nadiren torrent kullanan birisiyim ve uzun zamandır qBittorent'i kullanırım. Reklam yok, coin kazımı yok. Hatta bir ara uTorrent'in parayla sattığı bir özellik de yıllardır qBittorrent'te kullanılıyor. Video içeriği indiriliyorsa "Önce ilk ve son parçaları indir" ile "Sıralı düzende indir" seçenekleri sayesinde indirme tamamlanmadan video izlenmeye başlanabilir.
 
Neden sildiğini belki programın verdiği koddan öğrenme şansımız olabilir. Her verdiği uyarı virüs var diye değildir.
  • Bazı programlar Torrent programlarını komple engelleyebiliyor. Geçmişte kullandığım ve adını hatırlamadığım bir antivirüs -uTorrent'in yanında melek gibi olan- qBittorrent'in yüklenmesini bile engellemişti. Belki de illegal veya tehlikeli içerikler yaygın olduğu için böyle bir tavır olabilir. Emin değilim.
  • Bazı antivirüsler bu tür şeyleri PUP olarak işaretler. Bu virüs değildir. "potansiyel olarak istenmeyen program" deniyor. uTorrent özelinde söyleyeyim. En son kullanmaya çalıştığımda arayüzü reklam doluydu. Antivirüs yazılımın adware olarak tanımlamış olabilir.
  • Bir ihtimalle coin miner olarak algılanmıştır. Gerçekten de bir ara UTorrent'in arka planda işlemciyi sömürdüğünü gördüm. Bu konuda haberler de vardı.

Sonuç olarak, nadiren Torrent kullanan birisiyim ve uzun zamandır Qbittorent'i kullanırım. Reklam yok, coin kazımı yok. Hatta bir ara UTorrent'in parayla sattığı bir özellik de yıllardır qBittorrent'te kullanılıyor. Video içeriği indiriliyorsa "önce ilk ve son parçaları indir" ile "sıralı düzende indir" seçenekleri sayesinde indirme tamamlanmadan video izlenmeye başlanabilir.

Bende arka planda Torrent çalışmıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    167,3 KB · Görüntüleme: 12
Keşke Windows 7 2024 falan çıksa...
Hocam bence qBittorrent kullanin bende ona geçtim antivirusler uyarı veriyordu. qTorrent kapalı kaynak ama qBittorrent açık kaynak kodlu yani guvenilir olması gerek.

Evet Windows 7 2024 çıksa keşke ama Microsoft çıkartmıyor işte bende qBittorrent öneririm ama Torrent'inde bir zararını göremedim.
 
Utorrent bilinen en büyük torrent istemcisi olduğundan bazı antivirüs programları olduğu gibi programı engelliyor. Pek çok arkadaşta önermiş ama bende Qbittorent öneriyorum. Reklamsız ve oldukça hafif, hızlı da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı