uTorrent upload hızı nasıl artırılır?

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Bir Torrent dosyasını indirirken 6-7 MB/s ile indiriyorum ama göndermeye gelince 8 KB/s falan oluyor. Upload hızım düşük de değil, 50 Mbps. Bunu nasıl artırabilirim? Yani elbette o dosyayı indiren kişi sayısına da bağlı ama ben 6-7 MB/s ile indirebiliyorsam birileri sağlam upload ediyor demektir veya bir dosyayı 1 kişi hızlı indirsin diye tonla insan upload yapıyor demektir. uTorrent programında nasıl artırabilirim upload hızımı?

Bant genişliğini yüksek yapmak ve hem indirme hem yükleme hızını yüksek tutmak gerekiyor ama upload hızını artırmak sizlik bir olay değil. Sonuçta sunucu değilsiniz ve eğer tohum katkısı istiyorsanız indirme bitince göndermeye devam edersiniz.

Hocam kuzenimle test yaptık kendimiz. İkimiz de sırayla bir dosyaya torrent linkini atıp birbirimize upload edip indirme yaptık. Benim upload hızım 50Mbps ama torrent upload'ım 1MB/s bile olmadı. Keza kuzenimin 100 upload'ı var fakat o da maksimum 6MB/s verdi ki sürekli dalgalıydı. Download hızlarımız upload hızlarımızı rahatlıkla karşılayacak seviyede. İkimiz de arkada başka upload yapmıyorduk. Evet, illa birilerinin indirmesine göre şekilleniyordur ama bu durumda niye böyle oldu?

Mesela şu an bir dosya upload ediyorum. 61 kişi indiriyor gözüküyor ama 3-5 kişiyle bağlantı içerisindeyim. Herkesin indirme hızı çok yüksek olmasa yine de ben bu insanlara verirken upload'ımın tamamının harcanması lazım. Neden olmuyor? (Dosyanın indirmesi tamamen bitti.)
1684608677929.png

@391065 @Taptic @byexe @Rona

Hocam kuzenimle test yaptık kendimiz. İkimiz de sırayla bir dosyaya Torrent linkini atıp birbirimize upload edip indirme yaptık. Benim upload hızım 50Mbps ama Torrent Upload'ım 1MB/s bile olmadı. Keza kuzenimin 100 Upload'ı var fakat o da maksimum 6MB/s verdi ki sürekli dalgalıydı. Download hızlarımız upload hızlarımızı rahatlıkla karşılayacak seviyede. İkimiz de arkada başka upload yapmıyorduk. Evet, illa birilerinin indirmesine göre şekilleniyordur ama bu durumda niye böyle oldu?

Mesela şu an bir dosya upload ediyorum. 61 kişi indiriyor gözüküyor ama 3-5 kişiyle bağlantı içerisindeyim. Herkesin indirme hızı çok yüksek olmasa yine de ben bu insanlara verirken upload'ımın tamamının harcanması lazım. Neden olmuyor? (Dosyanın indirmesi tamamen bitti.)
Eki Görüntüle 1786641

@391065 @Taptic @byexe @Rona

Hocam karşı taraftakilerin indirme hızı da önemli. Torrent protokolü ihtiyaç fazlası upload kullanmıyor demektir bu.

Hocam karşı taraftakilerin indirme hızı da önemli. Torrent protokolü ihtiyaç fazlası upload kullanmıyor demektir bu.
Hocam işte ikimizin de download hızı yerinde. Ben 1000'e 50 kullanıyorum, o da 100'e 100 kullanıyor. Birbirimizi karşılar nitelikte. Attığım resmi diyorsanız, o 61 kişinin de düşük download'ı olsa yine de benim upload'ım parça parça da olsa onlara bir şeyler upload ederim.

Aslında bir dakika, ben indirme ve göndermede bağlanılacak kişi limitini 999'a (maksimum) çıkardım. Onlar limitlerini kaldırmadılarsa, bana hiç bağlanmadan başka insanlara bağlandıkları için olabilir mi bu durum? Sanırım bu konuda artık yapacak bir şeyim kalmıyor.

Ama yine de kuzenle olan mesele havada kalıyor.

Farklı bir torrent programı deneyebilirsin.
qBittorrent kullanıyordum, açık kaynak kodlu olduğu ve genelde bu önerildiği için.

Hocam işte ikimizin de download hızı yerinde. Ben 1000'e 50 kullanıyorum, o da 100'e 100 kullanıyor. Birbirimizi karşılar nitelikte. Attığım resmi diyorsanız, o 61 kişinin de düşük download'ı olsa yine de benim upload'ım parça parça da olsa onlara bir şeyler upload ederim.

Aslında bir dakika, ben indirme ve göndermede bağlanılacak kişi limitini 999'a (maksimum) çıkardım. Onlar limitlerini kaldırmadılarsa, bana hiç bağlanmadan başka insanlara bağlandıkları için olabilir mi bu durum? Sanırım bu konuda artık yapacak bir şeyim kalmıyor.

Ama yine de kuzenle olan mesele havada kalıyor.

qBittorrent kullanıyordum, açık kaynak kodlu olduğu ve genelde bu önerildiği için.
Torrent dosyasını parçalar halinde alıyorsunuz ve gönderiyorsunuz. Karşı taraf eğer o anda başka parçalar da indiriyorsa o hızlara ulaşamamanız çok normal çünkü karşıdakinin download miktarı epey azalmış olacak.

Ayrıca kullandığınız disklerin belirli bir okuma ve yazma kapasitesi var. Çok yüksek hızlarda hdd ile seed edemeyebilirsiniz belki.

Bağlanan kişileri de siz belirleyemiyorsunuz sadece max kaç kişinin bağlanabileceğini belirleyebiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı