Uyanınca hareket edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karabasan değil demişsiniz ama bunun karabasan dışında bir açıklaması yok. Karabasan bir cindir ve kişi cünup halde veya sırtüstü yatarsa başına gelir. Temiz bir gusül alın ve uyuyun. Geçmezse ve hareket edemediğiniz zaman ayet-el kürsü okuyun. Ayeti okurken belli bir yer var neresi olduğunu unuttum orada şaşıracaksınız. Dikkatli olun eğer yaşadığınız şey karabasan ise o anda geçecektir. Geçtikten sonra bir hocaya gidin ve yaşadıklarınızı anlatın. Yok geçmedi diyelim o zaman arkadaşlarında dediği gibi bir psikiyatriste gidin. Eğer dini konuları çok bilmiyorsanız söylediğim şeyler çılgınca gelebilir ama bana güvenin.

Her zaman cünup ve sırtüstü yatarım benim başıma böyle bir şey gelmedi. :)

Arkadaşlar ben bunu ayda bir iki defa yaşıyorum önceden halk arasında karabasan olarak adlandırılan şey başıma geliyordu ama artık öyle karabasan değil uyandığımda hiçbir yerimi hareket ettiremiyorum şimdi uyandığını nereden biliyorsun diyenler olacaktır, bir müddet hareket edemedikten sonra kendimi zorluyorum hareket ettiğimi düşünmeye başlıyorum, vücudum bir yerini hareket ettirmeye başlayınca düzelmeye başlayınca yavaş yavaş tamamen düzeliyorum ve kalkıyorum, yani bu ben uyanmışken oluyor rüyamda değil, gerçekten bu durumu yaşadığım anda aşırı derecede korkuyorum çünkü istediğiniz halde hiç hareket edemediğinizi düşünsenize gerçekten korkutucu ve ben bu ayda 1, 2 defa yaşıyorum ve önemli olarak genellikle düz bir şekilde yatınca oluyor, farklı şekilde yatınca da oluyor ama çok nadir, bu neden oluyor hangi alandaki doktora görünmem gerekli?

Boynunuza baskı yapmayın, yani dönerek uyuyun, az da olsa etkisi olabilir

Önce doktor sonra başka bir doktor olmadı başka bir doktor hoca olmamalı sanki.

Evet ama baksana adamlar ilk hoca diyor sonra doktor. Senin dediğin doğru ama gel gör anlayan var mı o yüzden hocaya gidecekse gitsin önce ardından bir doktorada görünsün dedim. Fazla da muhatap olmaya gerek yok aşırı cahilce konuşuyorlar.

Ya gene çok bilmişler yüzünden konu fişek olmuş arkadaşlar siz inanmayabilirsiniz ama şahsen ben şahit olduğum için inanıyorum arkadaşı da gayet net anlıyorum, size göre böyle şeyler olmayabilir ama müslümanlar vb. için var, arkadaşın dedikleri benim için bir sorun siz niye benim yerime cevap veriyorsunuz anlamış değilim, bu işlere şahit olan bilir alay eder miş gibi dalga geçmeyin herkesin inancı kendine.

Hocam onu tam hatırlamıyorum cidden o anki korku ve kendimi hareket ettirmeye çalışmamla.

Hocam ne bileyim ya kararsız kaldım resmen üşeniyorum, bu arada hocaya gidip fazla bir şey geçeceğinden ümitli değilim, o kadar bilgili olduklarını düşünmüyorum.

Git git sonuca ulaşırsın elbet.

Cin felan yazdanlar olmuş akla gelip gelmeyecek her şeyi yazmışlar. Dostum Hareket edememenin denedin beynin uyanık oluyor ama vucut dışardaki tüm algılara kapalı ve çalışmıyor internette yazsan bulursun ya analatamadım pek ama.

Ya gene çok bilmişler yüzünden konu fişek olmuş arkadaşlar siz inanmayabilirsiniz ama şahsen ben şahit olduğum için inanıyorum arkadaşı da gayet net anlıyorum, size göre böyle şeyler olmayabilir ama Müslümanlar vb. için var, arkadaşın dedikleri benim için bir sorun siz niye benim yerime cevap veriyorsunuz anlamış değilim, bu işlere şahit olan bilir alay edermiş gibi dalga geçmeyin herkesin inancı kendine.

Hocam onu tam hatırlamıyorum cidden o anki korku ve kendimi hareket ettirmeye çalışmamla.

Hocam ne bileyim ya kararsız kaldım resmen üşeniyorum, bu arada hocaya gidip fazla bir şey geçeceğinden ümitli değilim, o kadar bilgili olduklarını düşünmüyorum.
Uyku sırasında beyin "rem uykusu" denilen bir döngüye girer. Kısacası uykunun "hatırlanabilen" rüyaları gördüğü bölümüdür. Rem uykusu, beynin öğrenilen bilgileri işlerkenki ana denk geldiği düşünülüyor. Ram uykusu sırasında gözler devamlı olarak hareket eder (adıda buradan gelir zaten "rapid eye movement") ve beyin tıpkı uyanıkmış gibi sinyallar gönderir. Rem uykusu sırasında beyin uyanıkmış gibi davrandığı için hareketlerini engellemek adına kaslara giden sinyali keser. Rem uykusu tamamlanmadan uyandığında kasların felç olmuş şekilde uyanırsın. Bilinç açık olur ve beyin bilincin açık olduğunu, rem uykusunun sonlandığını fark edene kadar kaslarının kontrolünü geri alamazsın. Stres, hormon sorunları gibi bir çok sebepten kaynaklanır. Uyku felci olarak adlandırılır. Hacı, hocada derman aramadan önce doktora gidin..

Evet arkadaşlar tekrardan merhaba Konu'ya son mesaj geleli 1 sene oldu bende olgunlaştım gerçekten çocukça konuşmuşum tabii ki hala Müslüman'ım hala cinlere inanıyorum ve evet arkadaşın yaşadığı olay hala karabasan ama bakara suresi geçici çözüm demiştim sanırsam bazılarına göre bu ehli sünnet akidesine aykırıdır ayrıca cinlerin içine karışma meselesi de doğru değil ayrıca delil yazacağıma delik yazmıştım bir arkadaş espri yapmıştı bende karşı taraftan sanıp kızmıştım o arkadaştan da özür diliyorum ayrıca bana inanan konu sahibi ve @yigit16TR'ye de teşekkür ediyor saygılarımı iletiyorum eğer birini kırdıysam, üzdüysem özür dilerim böyle bir yazı yazmak istedim iyi günler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı