Uydunet AKK 3 Mbps Yavaşlama Sorunu

Mert

Megapat
Katılım
11 Haziran 2012
Mesajlar
6.864
Makaleler
9
Çözümler
49
Selamlar. Uydunet'in AKK olan tarifelerinde iseniz, mutlaka bu sorunu yaşıyorsunuzdur. Konuya geçelim.

Öncelikle, Uydunet AKK'li müşterilerine, farklı bir modem yazılımı atıyor. Fakat bu yazılım pek iyi değil.

Sorun şu ki, 3 Mbps gerçek sınırsız internetimle Youtube'da 720p donmadan izliyordum. Download dışında beni pek üzmüyordu. 49 TL ödüyordum.

10 Mbps 50 GB tarifesi çıkınca, kaybedeceğim bir şey olmayacak diye bu tarifeye geçtim. Yine aynı fiyat, 49 TL. Ancak...

AKK dolduktan sonraki 3 Mbps, bana hiç hoş görünmedi. Net ara ara download konusunda sürünüyor. Ping sorunu yok ancak download sürünüyor. Youtube 720p hayatta izleyemiyorsunuz. 480p izleyeceksiniz. Aralarında dağlar kadar fark var.

Bu rezilliği geçtim, internet git gide yavaşlıyor. 6 gündür modemim açık. 480p izlesem dua ediyorum artık. 360p ancak izliyorum. Bu sorunun çözümü ise çok basit. Modemi yeniden başlatmak !

Modemi yeniden başlatınca, internet tekrar topluyor kendini, fakat 720p izliyoruz sanmayın. 480p'de sürünüyorsunuz ancak stabil 3 Mbps alabiliyorsunuz.

Size tavsiyem, her gece yatarken bir defa modeminizin RESET tuşuna basmak. Bu sayede daha rahat internete girebilirsiniz. Ve 2 ayda bir müşteri hizmetlerini arayıp IP değiştirme talebinde bulunun. Bu da hızlandırıyor.

Gerçek 3 Mbps'de iseniz, arkanıza yaslanın ve modeminizin yüzüne bakmayın. 720p Youtube keyfini yaşayın :)

NOT: Bazı sorular geliyor, Uydunet ay başı hız arttırmada sorun oluyor mu diye. Böyle bir sorun olmuyor. Hızınız tam 12'de gelmeyebilir bazen. Ancak yarım saat içinde geliyor.
 
Modem Netmaster mı? Netmaster yetkilisi arkadaşı hemen summon edelim!

Evet. Netmaster CBW-700V 11N. Gerçekten sıkıldım bu sorundan. Gece 12'yi geçti saat. Hala hızım 3 Mbps.

Tek isteğim, AKK aşmış 3 Mbps internetim ile Technopat videolarını 720p izlemek :)

- - - Güncellendi - - -

Güncelleme: Uydunet hızları gece 1'de çıkarıyor. Boşuna 12'yi beklemeyin :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı