Çözüldü Uyku düzenini düzeltmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yucewalden

Hectopat
Makaleler
1
Yaklaşık 1 buçuk haftadır gece 3'ten önce uyuyamıyorum, uyumuyorum. Bunu bir alışkanlık haline getirdim ve artık kurtulmak istiyorum. Bugün de gece saat 4'te yatıp 11 buçukta kalktım. Bu benim hayat kaliteme yansıyor. Bunu nasıl duzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de birkaç hafta önce uyku probleminden muzdariptim. Düzenimi daha rahat bir yatakta yatarak düzelttim. Yattığımız yer rahat değilse çok sık uyanıyoruz ve uykumuzu alamıyoruz. Uykumuz çok alakasız zamanlarda gelmeye başlıyor sonra.

1. Yatakta başka şeylerle ilgilenmeyin. Erkenden -sizin için erken kaç ise- yatağa girin ama yatağın sadece uyumak için olduğunu bilin.
2. Yatağa girmeden önce ekranlardan uzak durun. Bknz: Mavi ışık.
3. Size uykuyu hatırlatacak bir rutin oluşturun. Günlük tutmak olabilir, meditasyon yapmak olabilir, esneme hareketleri olabilir... Hepsini yapıyorum.
Bütün bunlara rağmen uykum gelmezse göz egzersizi yapıyorum. Karanlıkta olduğum için kimse de görmüyor. Sonrasında gözlerim çok yorulduğu için açmak istemiyorum, bence çok etkili bir yöntem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…