Çözüldü Uyku düzenini düzeltmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yucewalden

Hectopat
Makaleler
1
Yaklaşık 1 buçuk haftadır gece 3'ten önce uyuyamıyorum, uyumuyorum. Bunu bir alışkanlık haline getirdim ve artık kurtulmak istiyorum. Bugün de gece saat 4'te yatıp 11 buçukta kalktım. Bu benim hayat kaliteme yansıyor. Bunu nasıl duzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 buçuk haftadır gece 3'ten önce uyuyamıyorum, uyumuyorum. Bunu bir alışkanlık haline getirdim ve artık kurtulmak istiyorum. Bugün de gece saat 4'te yatıp 11 buçukta kalktım. Bu benim hayat kaliteme yansıyor. Bunu nasıl duzeltebilirim?

Spor yapmadığınıza %100 eminim. Spor yapın.

1. Yatakta başka şeylerle ilgilenmeyin. Erkenden -sizin için erken kaç ise- yatağa girin ama yatağın sadece uyumak için olduğunu bilin.
2. Yatağa girmeden önce ekranlardan uzak durun. Bknz: Mavi ışık.
3. Size uykuyu hatırlatacak bir rutin oluşturun. Günlük tutmak olabilir, meditasyon yapmak olabilir, esneme hareketleri olabilir... Hepsini yapıyorum.
Bütün bunlara rağmen uykum gelmezse göz egzersizi yapıyorum. Karanlıkta olduğum için kimse de görmüyor. Sonrasında gözlerim çok yorulduğu için açmak istemiyorum, bence çok etkili bir yöntem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı