Uyku Düzenini Yoluna Sokmak

Ccebur

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen hafta bi sabah 8'e kadar ayaktaydım, sonra uyudum öğlen 3 gibi kalktım o gün bugündür düzeltemiyorum. Sabah 8'den önce yatamıyorum. Nasıl sokacağım ben yoluna bu düzeni?

Dostum şöyle yapacaksın. Düzenin bozulmadan önce kaçta yatıp kalktıysan mesela 00.00’da yatıyorsan o saate kadar kendini tutup uyumamaya çalış. Sonra o saatte yat sabahta önceden kalktığın saatte kalk. Bunu uygularsan düzelir diye düşünüyorum.

Benim tavsiyem, bir gün uyumamaya çalış denen bir kuram uydurmayın. Uyku uyumamak zararlı. Akşam 8'de 2 bardak süt için. Önceki gece kaçta uyuduysanız, 2 saat erkenden uyumaya çalışın. Fakat bir şey düşünmeden sadece kendi nefesinizi duyacak şekilde uyumaya çalışınca oluyor.

Şu an bunu deniyorum zaten, dün öğlen 3'de kalkmıştım, hala uyumadım. 11'e kadar kendimi tutup o saatte uyuyacağım.
Daha bugün düzene soktum. Gece 4 de uykum gelince zorlamadan uyudum hemen, bugün az önce uyandım.
Sorun uykumun gelmemesinde. Dün 6'dan 15'e kadar uyudum bir daha hala uykum gelmedi.
Bugün süt olmasa da yoğurt yedim fazlasıyla, saat 2'de yatağa girdim 4-5'e kadar aralıksız sağa sola döndüm inatla uyumaya çalıştım yine yapamadım. Olmadı uyuyamadım. Bu yüzden uykusuz kalma yöntemini denemek zorunda kaldım .

Bence en basit yöntem alarm kurmak. Ben bozulunca öyle yapıyorum ve bence gayet çalışıyor. Misal; sabahladım öğlen 12 gibi çok uykum geldi, 3-4 saat sonrasına alarm kurup uyuyorum. 3-4 saat sonra uyanıp akşam normal saatimde uyuyorum tekrar. 24 saat içinde düzelmiş oluyor.

kademe kademe ilerlemek en iyisi bence Yani 8'de yatıyorsanız diğer gün 7'de yatın ondan sonra 5'te yatın ve buna uygun olarak yavaş yavaş daha erken uyanın zaten bir süre sonra beden kendiliğinden daha erken saatlerde yorulmaya başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…