Uyku için ilaç kullanımından ortaya çıkan ciddi sağlık sorunu

Ciddi sağlık sorunu olan bir yakınım sorununa çözüm bulamıyor ve yakınıyor. Bu konuyu onun için açtım yazı ona ait. Tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Geçmişte uyku sorunum vardı sebebini bilmiyordum. Doktora gittim. Önce doktor vücudumda bakır metabolizmasının bozulduğunu vücut bakırının çoğaldığını anlayamadı tabii bu durumun vücudumda var olduğu sonradan ortaya çıktı. Aslında vücut bakırı çoğaldığında uyku problemi oluyormuş ve bendeki uyku sorunu bununla alakalıymış. Doktor bu durumu önceden bilemediği için bana uyku amaçlı ilaçlar reçete etti. Akşam rexapin(olanzapin), sabah venegis içiyordum. İlaçları kullanırken uyuşmalar seğirmeler oluyordu. Doktora bu durumu anlatıyordum ancak yan etki yapmadığını söyledi her psikiyatr gibi. Vücudumun her yerinde kuvvetli kalp atımı şeklinde seğirme ve uyuşma oldu kasılmayla beraber eklemlerim kilitleniyor vücudum güçsüzleşiyordu. Hareketlerim yavaşladı sanki yarı felçli yarı hareket eden birisi gibiyim. Yürürken sendeleye sendeleye yürüyorum. Her tarafım ağrımaya başladı işkence yapılır gibi. Uykum sorunum ise berbat derecede daha kötü oldu. Eklemlerimi zor oynatıyorum çok ağrıyor, acıyor hem de çatırdıyor kırılacak gibi. Hekimler bu yan etkileri reddettiler bu ilaçlar bu yan etkileri yapmaz dediler. Başka bir hekime gittim bu ilaçların ikisinde de bu tür yan etkiler var dedi. Akinaton ve sipraktin reçete etti seni biraz olsun rahatlatır dedi. Seni bu işten kurtarmak için daha uzman bir doktora gitmen bu durumlardan anlayan bir hekime gözükmen gerekiyor benim elimden gelen bu dedi. Akinaton başta biraz rahat ettirdi sonradan o da sıkıntı çıkarmaya başladı. Hem kasılma hem de batan ağrılar yaratmaya başladı. Durumum iyice kötü oldu ve o ilaçları da kestim. Dilimin ağzıma yapışmış gibi kısaldığını hissediyorum. Solunum sıkıntım var solunum yollarım felç gibi bir hisse sahip. Nefes almak zorlaşıyor ve kasılıyor. Boynumda, vücudumda dönme bükülme şeklinde sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Sorunlar çözüleceğine daha da büyüdü. Doktora hiç gitmeseydim çok daha iyiydi yemin ederim. Bu durumu çözebilecek ilaçlardan kaynaklanan bu ağır sorunlardan anlayan bir hekimde bulamadım. Çok uzun zamandır derdime çare arıyorum. Bu durumu çözebilecek tavsiyeler ve hekim tavsiyeleri istiyorum. İletişime geçebileceğim sağlam hekimlere ihtiyacım var. Durumumun iyileştirilmesi gerekiyor yoksa sonum hiç hayra alamet değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Börtü Böcük doktor nasıl yan etkileri görmezden gelmiş hayret belli ki baştan savmış. Olanzapin türü olan ilaçlar bu tür kaslarda ve düz kas sinir sistemlerinde hasar verebiliyor yani motoru ya bozuyor ya da durduruyor.

Bana da vermişlerdi uyku problemi için ve benim motoru durdurmuştu ve doktorlar hemen kesip beni servise yatırdılar motorun kendisine gelmesi için motolite arttırıcı ilaçlar ile düzeltmeye çalıştılar ama çok geçti çünkü verdiği hasar artık kalıcı hale geldi bende.

Tavsiyem endokrine gitsin serotonin ve vma testleri yaptırsın öncelikle. Sonra kan testi ile minerallere baktırsın çünkü bu tür kas sistemini etkileyen ilaçlarda öncelik motorun düzgün çalışmasını sağlamak.

Düz kası etkileyen organlar kalp mide bağırsak mesane böbrek ve akciğerdir ve anlattığın belirtilerin hepsi bu sistemde tutulum yaparak yan etki yapmış inşallah kalıcı bir hasar almadan atlatır ve düzelir.

Ben 3 seneden fazladır günde sadece 2 ile 3 saat uyuyorum hastalığım yüzünden. Uyku sorunu için uyku poliklinikleri var oraya gitsin arkadaşın ve nöroloji doktoruna gözüküp emg ve eeg testi yaptırsın belki nörolojik sorunları vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı