Uyku Problemi

Mr. J

Hectopat
Yer
Evren/Dünya
Daha fazla  
Sorunum belli arkadaşlar. Mesela öğlen 15.00 da yatıp akşam 20.00 gibi kalkıp sabaha kadar oturuyorum. Sonraki gün hiç yatmıyorum. Bir sonraki gün 03.00 gibi yatıp 07.00 gibi kalkıyorum. Ve bu beni yıpratıyor. Önerileriniz neler?

Yaz temposunda bende de böyle oluyor arasıra. Normal düzene geçmek 3 - 4 haftamı alıyor. Önerilerim akşam 23:30 - 00:00 arası yatmaya ve uyumaya bak. Ondan sonra sen de 3 - 4 haftaya alışırsın.

Bunun çözümü basit. Şöyle bir anekdot paylaşayım. İnsanların gece uykusunun gelmesi, ve gündüz uykusunun gelmemesinin sebebi biyolojik saat diye tabir ettiğimiz bizim uyku süremizi ve zamanını ayarlayan bir sistem var. Çözüm için yapman gereken şey şu. Uyku saatini yavaş yavaş bir düzene sokacaksın. 15:00 da uykun geldiğinde bir şekilde kendini tutacaksın uyumayacaksın. Yürüyüş yapmak ideal bir çözümdür. Yürüyüş anında algılar tekrar açıldığından, çevreden gelen çeşitli ses ve tepkileri beyin algılayacağından uykun kaçar, kaçmama gibi bir ihtimal yok. Bu şekilde uykunu açabilirsin.
Sonrasında uyku saatini belirli bir zamana yayarak istediğin saate göre kaydır. Mesela senin gece 03:00 civarlarında uykun geliyorsa, 02:00'de yat. Birkaç gün sonra 01:00'de yat. Bu şekilde istediğin süreye kaydır. Ve bir etki altında kalmadan uyanıyorsan sabahları, bunu çok değiştirmeye çalışma. Yani kabus görüp uyanırsın, veya yoldan bir araba geçer uykun hafiftir sesine uyanırsın, veya evde yaşayanların sesine uyanırsın, yada camdan üzerine güneş gelmiştir uyanırsın. Bunlar bir etki altında uyanmana örnek. Bu ve benzerleri dışında uyandığında beyin için yeterli demektir bu uyku süresi. Zorla kendini uyutmana gerek yok. Umarım bir yardımı dokunur sana. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı