Uykudan uyanamıyorum

ardausa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Sabahları yataktan çok zor kalkıyorum. Neredeyse 10-11 saat uyuduğum halde kalkmak zor oluyor.
Alarmı kapatıp uyumaya devam ediyorum.
Alarm sesi gayet yüksek ve kalkmak için nedenlerim var. Önerebileceğiniz şeyler var mı?

Merhaba, bahsettiğiniz durumu yaklaşık 8 senedir yaşıyorum. Bunun bir başlangıç evresi oldu bende. Büyük ihtimalle sizde de olmuştur. Üniversite yıllarında ikinci öğretim olarak gidip geliyordum ve okuldan gece 23-24 civarlarında geliyordum uyku düzenim komple değişmişti ve sabaha karşı 3-4 gibi uyuyordum böylece bozulmaya başladı ve şu an iş hayatımda sabah 7.30 da iş başlangıcım var ve sabaha karşı 3 gibi anca uyuyabiliyorum ve kalkmakta çok zorlanıyorum 7-8 adet alarm var ama nafile :).

İlk 1 hafta başkasının sizi erken bir saatte kaldırmasını isteyin kalkmak istemeyeceksiniz ama kendinizi zorlayın kalkıp direkt soğuk suyla yüzünüzü yıkayın kendinize gelirsiniz 1 hafta düzenli olarak yaptıktan sonra alışırsınız zaten.

Arkadaşlar merhaba,
Sabahları yataktan çok zor kalkıyorum. Neredeyse 10-11 saat uyuduğum halde kalkmak zor oluyor.
Alarmı kapatıp uyumaya devam ediyorum.
Alarm sesi gayet yüksek ve kalkmak için nedenlerim var. Önerebileceğiniz şeyler var mı?
1-) benim uyguladığım 4 3 2 1 kuralı var 4 saat önce yeme içmeyi bırak 3 saat önce sporu akşam saatlerinde yapıyorsan 3 saat önce bitmiş olsun 2 saat önce ders çalışmak gibi şeyleri bırak 1 saat önce teknolojiyle ilgilenmeyi bırak kitap al oku.
2-) odan karanlık, sessiz ve serin olsun.
3-) alarmsız uyanmak en iyisi hızlıca kendini alarmsız uyanmaya programla.
4-) her gün aynı saatte yat kalk.
5-) bütün bu maddeleri istikrarlı şekilde uygula ve 1 gün dahi olsa bozma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı