Uykusuzluğun Etkileri Nasıl Giderilir?

Uyku düzenim bozuk. Sabah 7'de uyudum 2 saat önce uyandım. Saat 9-10'a kadar dayanabilirsem uyku düzenimi oturtacağım. Ama midem bulanıyor, gözlerim yanıyor. Kusacak gibi oluyorum kusmuyorum. Ne iyi gelir bana, ne yapmamı önerirsiniz rahatlamam için?

Hocam 2 tane enerji içeceği için, 1-2 tane sade Türk kahvesi için ve dikkatinizi tek bir noktaya toplayacak aktiviteler yapın. Mesela bilgisayarla oynayın, film izleyin ama sakın kitap okumayın. Eğer kitap okursanız daha fazla uykunuz gelecektir. Bunlar test ettiğim şeylerdir.

Uyku düzenim bozuk. Sabah 7'de uyudum 2 saat önce uyandım. Saat 9-10'a kadar dayanabilirsem uyku düzenimi oturtacağım. Ama midem bulanıyor, gözlerim yanıyor. Kusacak gibi oluyorum kusmuyorum. Ne iyi gelir bana, ne yapmamı önerirsiniz rahatlamam için?
Bilgisayar başında uykusuzken kafeinli içecekler içerek uzun süreler dayanabiliyorum ama film falan izlemeni önermem ellerin sürekli çalışsın vücut hareketsiz kalınca uykuyu istiyor önerim oyun oynamak :)

Yaşadığınız sorunlar uyku düzeninizin bozukluğundan kaynaklı. Düzeltmek için en kolay yöntem, örneğin öğlen 2-3 gibi uyandıysanız uyumadan 1 gün daha geçirip diğer gün 8-9 civarında uyumanız olacaktır.
Gün içinde uyumadan dayanmak, enerji toplamak ve rahatlamak için 1-2 tane enerji içeceği için, ve uzun süreli aktiviteler yapın. Bence evden çıkmayın çünkü zaten enerjiye ihtiyacınız var. Film, dizi izleyebilir ve ya oyun oynayabilirsiniz. uyumanız gereken saat akşam 9-10 civarı olduğu için o saate kadar kendinizi zorlayıp dayanmanız lazım. Bir defa o saatte uyuyunca uykunuz düzene girer ve yaşadığınız sıkıntılardan kurtulursunuz.
Geçen yaz sabah 7'de uyuyup öğlen 2'de uyanıyordum, 1 gün uyumayarak sorunu çözdüm.

Ilık-soğuk su ile bir duş alırsanız en azından 2-3 saat daha geciktirecektir uykunuzu en azından bende öyle oluyor. Benimde uyku problemim var sık sık düzeni bozuluyor. Bir kaç gündür oturttum en güzeli gece yatmak gerçekten. Gece uykusunun yerini hiçbiri tutmuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı