Uyumak için çözümler

Makaleler
12
Bazen uyumakta zorlanıyor isen aşağıdaki tekniği deneyebilirsin.

Uzun süre nefes alıp bir süre tutuyorsun. Sonra uzun uzun veriyorsun. Bunu birkaç kez tekrarlıyorsun.

Ben birkaç kere denedim. Özellikle 1 saate yakın uyuyamadığım zaman deniyorum. Uyumakta zorlandığımda bu tekniği uygulayınca 30 saniye içerisinde uykuya dalıyorum. Bazen birkaç dakika sürüyor.

Böyle bir şey yaşarsanız deneyip sonuçları paylaşın.

Ben eğer uykuya dalmadan önce sürekli aynı şeyi düşünülürse daha kolay uykuya dalındığını okumuştum bir yerde. Bu tekniği uzun süredir kullanıyorum ve işe yaradığını düşünüyorum. Hayal ettiğim şey ise derin bir kuyuya düşmek. Kuyunun en dibinde loş bir ışık var ve tam ortasında da bir yatak var. Fakat kuyunun derinliği sonsuz. Böylece uyuyana kadar bunu düşünebiliyorum.

Bahsettiğiniz şey sanırım 7-8-4 saniye kuralıydı. 7 saniye boyunca nefes al, 8 saniye tut ve 4 saniye boyunca ver. Belki illa 7-8-4 olmasına gerek yoktur ama ben böyle öğrenmiştim. Ve söylemem gerekir ki bu bende hiçbir işe yaramamıştı. Vücud yapısından vücud yapısına değişiklik gösteriyordur belki.

Bahsettiğiniz şey sanırım 7-8-4 saniye kuralıydı. 7 saniye boyunca nefes al, 8 saniye tut ve 4 saniye boyunca ver. Belki illa 7-8-4 olmasına gerek yoktur ama ben böyle öğrenmiştim. Ve söylemem gerekir ki bu bende hiçbir işe yaramamıştı. Vücut yapısından vücut yapısına değişiklik gösteriyordur belki.
Evet, buna benzer. Ben kafama göre takılıyorum. Süre tutmadan yapıyorum. Eğer yatmadan önce kafein aldıysan bu da uykunu etkileyebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı