Uyumak için gece 3 iyi mi?

Dostum. Şöyle söyleyeyim sabah kahvaltısından kavurma yemek hoşuna gidiyorsa kahvaltı için kavurma iyi bir seçimdir. Ama öğlen yemeğinde salata yemeyi sevmiyorsan salata kötü bir seçimdir. Ama eğer daha gelişim çağındaysan uzmanlara göre 11 ile gece 2 arası uykunun en verimli olduğu zamandır. Umarım anlatabilmişimdir iyi sosyaller.

Buna iyi veya kötü demek doğru olmaz.

Son düzenleme:
Başlıkta da belirttiğim gibi; geceler benim için çok önemli saatler, bu saatlerde gecenin sessizliğinde kendime vakit ayırabiliyorum ve olayları düşünebiliyorum. Gece yavaş bir müziğin eşliğinde kendimce böyle sorgular yapmak hoşuma gidiyor. İşim sosyal bir iş olduğundan dolayı da buna ihtiyacım oluyor. Sizce gece 3 uyumak için iyi bir saat mi? 11'de kalkıyorum.
Bu sorunun cevabı bir takım kriterlere bağlı olarak değişir. 50 L benzin kapasitesi olan arabaya 100 L benzin koyamayız mesela. Yani vücudunuz bunu kaldırıyorsa ve size sorun teşkil etmiyorsa çok sorun olacağını zannetmem.

4.25 olmuş saat hala yatmadım bence 3 çok geç değil. 4 ideal 4'ten fazla geç kalınca uyku kaçmaya başlıyor. Yatmak için 4 tam ideal saat. Tabi benim gibi saat 6 da yatmayın.

Başlıkta da belirttiğim gibi; geceler benim için çok önemli saatler, bu saatlerde gecenin sessizliğinde kendime vakit ayırabiliyorum ve olayları düşünebiliyorum. Gece yavaş bir müziğin eşliğinde kendimce böyle sorgular yapmak hoşuma gidiyor. İşim sosyal bir iş olduğundan dolayı da buna ihtiyacım oluyor. Sizce gece 3 uyumak için iyi bir saat mi? 11'de kalkıyorum.

Gelişim çağında iseniz, okuduğum bilgilere göre doğru ise, gelişim çağındakiler uyurken büyüme hormonu salgılar, bu hormonun en çok salgılandığı saat aralığı ise 22:00-2:00 olduğu yazdığını hatırlıyorum ve bu hormon sabah, gece olduğu gibi pek verimli salgılanmadığını, buna göre bakıcak olursam sağlıksız gibi görünüyor. Ama biyerde gece uyumamanın sağlıklı olmadığı hakkında bir şeyler okuduğumu da hatırlıyorum, doğru mu kesin bilmiyorum.

Normalde değil ama zaten klima olmayan bir odada yazın 3'ten önce uyumak artık mümkün değil gibi duruyor 🥲
(Hele benim için 4 çünkü çok çabuk ısınıyorum ve terliyorum)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı