Uyumak yerine çalışmak mantıklı mı?

DarKDayS6

Hectopat
Daha fazla  
Gün içinde de çalışıyorum ama yetmiyor gibi hissediyorum. Gece uykumdanda feda etmek hem istiyorum hem istemiyorum. Şu anda belli bir uyku düzenim var zaten ama başarılı insanların hayatlarına baktığımda hepsi zamanında uykusundan feda etmiş. Ama profesörlere bakınca hepsi uyku düzeni çok önemli vesaire diyor. Sizce hangisini yapmak mantıklı?

Uyku hem o gün öğrendiklerinin aklında kalması için hem de uykudan sonra ki performansın için önemli, hangi saatlerde kaç saat uyuyorsunuz?

Uyku hem o gün öğrendiklerinin aklında kalması için hem de uykudan sonra ki performansın için önemli, hangi saatlerde kaç saat uyuyorsunuz?

Ben 22:30/5:30 arası uyuyorum özellikle gelişim çağında olduğum için önem gösteriyorum yoksa umurumda olmayacak zatende :D

Ben 22:30/5:30 arası uyuyorum özellikle gelişim çağında olduğum için önem gösteriyorum yoksa umurumda olmayacak zatende :D

En az 7 saat olmalı zaten ancak uykuya dalma süresini katarsak 7 saatin altına düşebiliyor, bu arada gelişim çağı demişssiniz, kaç yaşındasınız?

Gelişim çağı olsun veya olmasın bunun önemi yok aslında. Tabi gelişim çağında gelişim açısından önemli ama onun dışında da sağlık ve mental olarak olmazsa olmaz bir durum bu. Uyku disipline edilip antrenman yapıp kısaltılacak bir şey değil. Onu biz değil vücudumuz ne kadar ihtiyacı varsa o kadar uyutarak ayarlıyor zaten. Bazı etkenler uykuyu bozabilir bu konu ayrı tabi. Ancak doktorların tavsiyesine kendi bünyene bakarak da anlayabilirsin. 7-9 saat ideal deniliyor.

İyi bir uyku düzeniniz varsa yani yatış ve kalkış saatleriniz belliyse sakın oynamayın derim. Bu değerli bir şey bana göre. Çünkü uyku düzenini bozmak uyku kalitesini düşürecektir ve eski düzene tekrar ulaşmanız o kadar kolay olmayabilir. Benim bozuk mesela çok uykum bile olsa erken yatamıyorum. Tabi psikolojik bir çok etken de dahil olabilir dediğim gibi.

Tabi çok denemek istiyorsanız 1 saat daha az uyuyun ve o günkü halinize bakın bakalım ne hissediyorsunuz? Ders çalışıyorsanız bir şeye kendinizi vermeye çalışıyorsanız sizi daha az uyumak nasıl etkiliyor bünyenize dinleyerek hissederek zaten size belli edecektir.

Orada burada yazan şu bilim kişisi şu kadar uyumuş gibi safsatalara sakın inanmayın.

En az 7 saat olmalı zaten ancak uykuya dalma süresini katarsak 7 saatin altına düşebiliyor, bu arada gelişim çağı demişssiniz, kaç yaşındasınız?

Teşekkür ederim. 16 yaşındayım.

Gelişim çağı olsun veya olmasın bunun önemi yok aslında. Tabii gelişim çağında gelişim açısından önemli ama onun dışında da sağlık ve mental olarak olmazsa olmaz bir durum bu. Uyku disipline edilip antrenman yapıp kısaltılacak bir şey değil. Onu biz değil vücudumuz ne kadar ihtiyacı varsa o kadar uyutarak ayarlıyor zaten. Bazı etkenler uykuyu bozabilir bu konu ayrı tabii. Ancak doktorların tavsiyesine kendi bünyene bakarak da anlayabilirsin. 7-9 saat ideal deniliyor.

İyi bir uyku düzeniniz varsa yani yatış ve kalkış saatleriniz belliyse sakın oynamayın derim. Bu değerli bir şey bana göre. Çünkü uyku düzenini bozmak uyku kalitesini düşürecektir ve eski düzene tekrar ulaşmanız o kadar kolay olmayabilir. Benim bozuk mesela çok uykum bile olsa erken yatamıyorum. Tabii psikolojik birçok etken de dahil olabilir dediğim gibi.

Tabii çok denemek istiyorsanız 1 saat daha az uyuyun ve o günkü halinize bakın bakalım ne hissediyorsunuz? Ders çalışıyorsanız bir şeye kendinizi vermeye çalışıyorsanız sizi daha az uyumak nasıl etkiliyor bünyenize dinleyerek hissederek zaten size belli edecektir.

Orada burada yazan şu bilim kişisi şu kadar uyumuş gibi safsatalara sakın inanmayın.

Az uyumak beni bozmuyor ama uzun vadeli denemedim hiç uzun vadede sıkıntı çıkarabilir haftada genelde 1 gün 22:30/04:00 falan yapıyorum sıkıntı çıkmıyor.

Teşekkür ederim. 16 yaşındayım.

Az uyumak beni bozmuyor ama uzun vadeli denemedim hiç uzun vadede sıkıntı çıkarabilir haftada genelde 1 gün 22:30/04:00 falan yapıyorum sıkıntı çıkmıyor.
1 gün bozmaz, 2 gün bozmaz 3 ncü gün borcunu toptan ödeyebilirsin :) Yani kendine göre bunu senin ayarlaman lazım. Yetip yetmediğini vücudun söyleyecektir. Eksikliğini her türlü sana hissettirecektir. O zaman anlarsın. Ona göre de anlamış olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı