Gelişim çağı olsun veya olmasın bunun önemi yok aslında. Tabii gelişim çağında gelişim açısından önemli ama onun dışında da sağlık ve mental olarak olmazsa olmaz bir durum bu. Uyku disipline edilip antrenman yapıp kısaltılacak bir şey değil. Onu biz değil vücudumuz ne kadar ihtiyacı varsa o kadar uyutarak ayarlıyor zaten. Bazı etkenler uykuyu bozabilir bu konu ayrı tabii. Ancak doktorların tavsiyesine kendi bünyene bakarak da anlayabilirsin. 7-9 saat ideal deniliyor.
İyi bir uyku düzeniniz varsa yani yatış ve kalkış saatleriniz belliyse sakın oynamayın derim. Bu değerli bir şey bana göre. Çünkü uyku düzenini bozmak uyku kalitesini düşürecektir ve eski düzene tekrar ulaşmanız o kadar kolay olmayabilir. Benim bozuk mesela çok uykum bile olsa erken yatamıyorum. Tabii psikolojik birçok etken de dahil olabilir dediğim gibi.
Tabii çok denemek istiyorsanız 1 saat daha az uyuyun ve o günkü halinize bakın bakalım ne hissediyorsunuz? Ders çalışıyorsanız bir şeye kendinizi vermeye çalışıyorsanız sizi daha az uyumak nasıl etkiliyor bünyenize dinleyerek hissederek zaten size belli edecektir.
Orada burada yazan şu bilim kişisi şu kadar uyumuş gibi safsatalara sakın inanmayın.
Gerçek Ne?Deha ile uyku süresi arasında doğrudan herhangi bir ilişki bulunmamaktadır. Yani daha az uyuyanlar daha zeki değildir. Benzer
evrimagaci.org